Web Analytics
Robert De Niro: Tramp je klovn koji bi mogao da postane tiranin - BetaRS

Robert De Niro: Tramp je klovn koji bi mogao da postane tiranin

Svet | Izvor: Beta-AFP | 28.05.2024 | access_time 19:35
Robert De Niro: Tramp je klovn koji bi mogao da postane tiranin
Čuveni američki glumac Robert De Niro iznenada se danas pojavio u blizini suda u Njujorku kako bi javno napao kandidata za predsedničke izbore, republikanca Donalda Trampa (Trump), za kojeg je rekao da je "klovn koji bi mogao da postane tiranin".

Glumac koji podržava sadašnjeg, demokratskog predsednika Džozefa Bajdena (Joseph Biden), rekao je gledajući u trotoar Njujorka da je to "njegov kraj".

"Volim ovaj grad, ne želim da ga uništim. Donald Tramp ne samo da želi da uništi ovaj grad, već i zemlju i, na kraju krajeva, mogao bi da uništi i svet", rekao je De Niro dugogodišnji protivnik bivšeg republikanskog predsednika.

De Nirovo obraćanje je zapravo organizovao predizborni tim demokratskog predsednika Bajdena, dok je u isto vreme, na korak dalje, Tramp slušao svoje advokate koji se zalažu za oslobađajuću presudu u krivičnom postupku pokrenutom protiv njega.

Glumac koji sada ima 80 godina, rekao je da je Tramp "klovn" i da su svi smatrali šalom njegovu kandidaturu za predsednika 2016. godine.

"Kada se Tramp kandidovao 2016, bio je to kao šala, glupan koji se kandidovao za predsednika. Zaboravili smo lekcije istorije koje nam pokazuju da drugi klovnovi nisu shvatani ozbiljno, sve dok nisu postali divlji diktatori", rekao je De Niro.

Dodao je da sada niko ne sme da se smeje, već mora da se iskoristi jedinstvena prilika i da se glasa protiv njega - jednom zauvek.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Tenis

Hronika