Web Analytics
Vujović: Regionalni kolektor u Staroj Pazovi sanira se po hitnom postupku - BetaRS

Vujović: Regionalni kolektor u Staroj Pazovi sanira se po hitnom postupku

Životna sredina | Izvor: Beta | 29.05.2024 | access_time 14:40
Vujović: Regionalni kolektor u Staroj Pazovi sanira se po hitnom postupku
Ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović izjavila je danas da se regionalni kolektor u Staroj Pazovi sanira po hitnom postupku, jer su to tražili građani Stare Pazove i beogradske Opštine Zemun.

Vujović je, prilikom obilaska radova, podsetila da je usled pucanja kolektora u Staroj Pazovi dolazilo do izlivanja otpadnih voda i fekalija koje su stizale sve do Busija, objavilo je ministarstvo.

"Želim posebno da zahvalim izvođačima radova, koji su mi rekli da će sanacija naprslog kolektora biti završena pre roka, jer je ovaj projekat važan za građane Stare Pazove i Zemuna", navela je Vujović.

Ministarka je dodala da je paralelno sa početkom radova u Staroj Pazovi, očišćen kanal Ladovača u naselju Busije, u Zemunu.

"Zamoliću i građane da ne bacaju otpad u kanal, kako bi ostao čist što duže. Mi ćemo sa svoje strane, nastaviti da radimo na sanaciji kolektora, kako se otpadne vode ne bi izlivale u kanal u Busijama", rekla je ona.

Vujović je istakla da Ministarstvo ima odličnu saradnju sa opštinom Stara Pazova, gde su realizovani projekti pošumljavanja i navela da su za naredne četiri godine u planu i drugi zeleni projekti.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina