Web Analytics
Klub volontera Unikredit banke uređivao rezervat Obedska bara - BetaRS

Klub volontera Unikredit banke uređivao rezervat Obedska bara

Životna sredina | Izvor: Beta | 29.05.2024 | access_time 14:45
Klub volontera Unikredit banke uređivao rezervat Obedska bara
Foto: BETA/UNICREDIT BANK

Zaposleni u Unikredit (UniCredit) banci, u okviru Kluba volontera, zajedno sa članovima svojih porodica, uređivali su proteklog vikenda specijalni rezervat Obedska bara, saopštila je danas ta banka.

Oni su napravili novu maketu rezervata koja prikazuje delove "potkovicu" i "Kupinske grede", zatim zamenili deo gaznih dasaka na pristaništu za katamaran i čamce, a postavljene su i četiri info table.

Za najmlađe članove Kluba volontera, organizovan je edukativni čas na otvorenom, gde su mogli da čuju o bogatoj istoriji močvarno-šumskog kompleksa, koje je stecište za brojne retke biljne i životinjske vrste.

Klub volontera Unikredit banke uređivao rezervat Obedska bara
FOTO: BETA/UNICREDIT


Kako bi se radovi izveli najefikasnije, banka je JP Vojvodinašume usmerila i novčanu donaciju.

Direktorka Identiteta i komunikacija u Unikredit banci, Svetlana Bunčić, rekla je da "prepoznavanje prirode kao neprocenjivog dela života svih nije samo trend, već nužnost koja omogućava kvalitet življenja i prosperitet, a društveno odgovorne kompanije, kakva je Unikredit banka su tu da na to posebno ukažu".

"Članovi našeg Kluba volontera u tome prednjače i svojim primerom podstiču sve nas da se uključimo u inicijative koje doprinose očuvanju i poboljšanju kvaliteta života u zajednici. Obedska bara je važno prirodno dobro za Srbiju, a ova volonterska akcija je bila prava prilika da se timski angažujemo na njenom  očuvanju i poboljšanju statusa u društvu", rekla je Bunčić.

'Udruženje Arhus cetar iz Novog Sada podržalo je, kako je navedeno, inicijativu Unikredit banke jer i oni imaju volonterski klub i rade na održivim promenama.

"Volonteri iz banke poklonili su svoje slobodno vreme za uređenje i očuvanje specijalnog rezervata prirode. Svi danas pozivaju na pokretanje udruženih klimatskih akcija, evo mi smo je sproveli za buduće generacije, zajedno Unikredit banka, JP Vojvodinašume i Arhus centar", rekla je kordinatorka volonterskih akcija iz Arhus centra Darija Šajin.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina