Web Analytics
Direktor Red Bula: Peres mora da se vrati u formu - BetaRS

Direktor Red Bula: Peres mora da se vrati u formu

Automoto | Izvor: Beta | 29.05.2024 | access_time 20:00
Direktor Red Bula: Peres mora da se vrati u formu
Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da drugi vozač te ekipe Serhio Peres mora da se vrati u najbolju formu, zbog pretnje koju aktuelnom šampionu Formule 1 predstavljaju Ferari i Meklaren.

Peres je imao težak vikend u Monaku nakon što je u kvalifikacijama zauzeo 16. mesto, a u trci već u prvom krugu imao ozbiljan incident sa vozačem Hasa Kevinom Magnusenom, posle kojeg je njegov bolid bio uništen. Pre Monte Karla, Peres nije dobro prošao ni na Imoli, gde je trku završio na osmom mestu, nakon što je bio 11. u kvalifikacijama.

U Monaku je pobedio domaći vozač Šarl Lekler iz Ferarija i smanjio zaostatak za vodećim aktuelnim šampionom Maksom Verstapenom iz Red Bula na 31 bod. Peres je pao na peto mesto iza dvojca Ferarija Leklera i Karlosa Sainca i Landa Norisa iz Meklarena.

U konkurenciji konstruktora aktuelni šampion Red Bul je prvi, a prednost je smanjena na 24 boda posle osam trka.

"Ovaj vikend je bio prilično brutalan za njega. Moramo da osiguramo da oba bolida osvajaju bodove, pošto ne možemo da odbacimo pretnju Ferarija i Meklarena u obe konkurencije. Čeko je u prvih šest trka bio jak. U kvalifikacijama je bio u prvom redu, završavao je trke kao drugi i treći i osvajao bodove. Moramo da ga vratimo u tu poziciju samouverenosti i da nema pada", rekao je Horner, preneo je Skaj.

Peresov ugovor ističe na kraju sezone, smatra se da je 34-godišnji meksički vozač bliži ostanku u ekipi još najmanje jednu sezonu, ali da bi trebalo da prekine niz razočaravajućih rezultata.

Upitan da li će Peresovi nedavni rezultati promeniti nešto u vezi sa rokom donošenja odluke o novom ugovoru, Horner je odgovorio: "Ne, ne baš".

Šampionat Formule 1 nastavlja se 9. juna trkom za Veliku nagradu Kanade.

Teme