Web Analytics
Opozicija: Novi Sad pali iskru slobode u Srbiji - BetaRS

Opozicija: Novi Sad pali iskru slobode u Srbiji

Vojvodina | 29.05.2024 | access_time 22:25
Opozicija: Novi Sad pali iskru slobode u Srbiji
prt.scr facebook

Isključivo građani Novog Sada će na lokalnim izborima odlučivati kako će živeti i zahvaljujući njima, posle 2. juna, Novi Sad će biti prvi slobodan grad u Srbiji, poručeno je večeras na konvenciji koalicije "Udruženi za slobodan Novi Sad".



Na konvenciji u Radničkom domu, su podsetili da je u pitanju najveći opozicioni blok u Srbiji, te istakli imaju plan "ne samo za izborni i dan posle, nego za sve četiri naredne godine".

Ukazali su na svoj program i predloge za rešavanje urbanističkog i saobraćanog haosa, ulaganje u centralni gradski prečistač, veletržnicu i turizam, kao i borbu protiv korupcije.

Prvi na listi Miloš Tubić poručio je da će nakon pobede biti izrađen novi Generalni urbanistički plan Novog Sada.

Kako je kazao,:"Od Novog Sada na vodi nema ništa, ovo je slobodan grad!".

"Na tom mestu će biti centralni gradski park, najlepša marina na ovom delu Dunava i odgovarajući hotel", istakao je Tubić.

Jedan od nosilaca liste Borislav Novaković ocenio je da je "plima primitivizma, seljačenja i prostakluka" poželela da se u Novom Sadu etablira, ali da će, kako je kazao, SNS pasti ako Novi Sad ustane.

"Kada ovde kresne iskra slobode, osvetliće celu Srbiju", rekao je Novaković.

Drugi nosilc liste Vladimir Vrsajkov poručio je da se nakon pobede ove koalicije građani više neće deliti "na naše i neprijatelje, na tlačitelje i potlačene, na privilegovane i ucenjene".

"U slobodnom Noviom Sadu rukovodiće ljudi koji znaju i vrede, a ne poslušna partijska vojska", kazao je on.

Jedna od kandidatkinja sa liste Maja Mrnuštik je istakla da je jedan od najvećih kvaliteta ove opozicione liste "to što će svi oni biti smenjivi".

"Dvanaest godina smo taoci ove kriminalne vlasti, dvanaest godina to je jedna ozbiljna robija za ozbiljne kriminalce, a to smo mi svi izdržali", rekla je Mrnuštik.

Podsetila je da rezultati sa decembarsjih izbora potvrđuju da je pobeda moguća.

Tu koaliciju čine Nova Demokratska stranka Srbije, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret za preokret, Građanski pokret "Bravo" i Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani.

Teme