Web Analytics
Salon čaja u Briselu prikazuje kulturno nasleđe Junana - BetaRS

Salon čaja u Briselu prikazuje kulturno nasleđe Junana

Svet | 30.05.2024 | access_time 11:50
Salon čaja u Briselu prikazuje kulturno nasleđe Junana
Foto: Xinhua/Zhao Dingzhe
Posetioci su imali priliku da degustiraju razne čajeve iz Junana nakon što su prisustvovali demonstraciji tehnika pripreme čaja.

"Kulturni salon Jadžija", ili Čaj za harmoniju, održan 24. maja u Pekingu, prikazao je eleganciju i ukus Junan čaja, uz izložbu njegovog nacionalnog nematerijalnog kulturnog nasleđa, piše Sinhua.

Više od 130 kineskih, belgijskih i evropskih gostiju prisustvovalo je ceremoniji otvaranja u Kineskom kulturnom centru u Briselu.

Smešten u jugozapadnoj Kini, Junan je renomirani region uzgoja čaja, koji proizvodi desetine proizvoda s geografskim poreklom kao što je Pu'er čaj. Posetioci su imali priliku da degustiraju razne čajeve iz Junana nakon što su prisustvovali demonstraciji tehnike pripreme čaja.

Poreklom iz Kine, čaj je postao toliko popularan širom sveta da se 21. maj obeležava kao Međunarodni dan čaja. U tradicionalnoj kineskoj poeziji, čaj simbolizuje gostoprimstvo kineskog naroda.

"Nadamo se da ćemo organizovanjem ovog Salona kulture Jadži, steći više prijatelja kroz čaj, izvodeći sjajne etničke pesme i plesove i jedinstveno nematerijalno kulturno nasleđe Junana", rekao je Vu Gang, otpravnik poslova kineske ambasade u Belgiji.

Bernard Devit, predsednik Belgijsko-kineske privredne komore, primetio je da je "Kina otvorena za Belgiju, a Belgija je takođe voljna da istražuje nove izglede za saradnju sa Kinom, što je pokazala poseta belgijskog premijera Aleksandra De Krua Kini ranije ove godine"

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena