Web Analytics
Đurić: Srbija želi da gradi odnose poverenja sa državama Evropske unije - BetaRS

Đurić: Srbija želi da gradi odnose poverenja sa državama Evropske unije

Politika | 30.05.2024 | access_time 14:05
Đurić: Srbija želi da gradi odnose poverenja sa državama Evropske unije
Foto: Beta/Milan Ilić
Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je danas da Srbija želi da širi svoja prijateljstva i gradi odnose poverenja sa državama Evropske unije, jer njeno strateško opredeljenje jeste i biće punopravno članstvo u EU.

U tom kontekstu, tokom razgovora sa ambasadorkom Grčke Marijom Levandi izrazio je i zahvalnost njenoj zemlji na podršci Srbiji u procesu evrointegracija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, ministar i ambasadorka potvrdili su dobre i prijateljske odnose, koji vezuju dve države i dva naroda.

Đurić je rekao da Srbija visoko ceni stav Grčke o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Takođe ju je upoznao sa dešavanjima na Kosovu, ocenivši da su Srbima uskraćena njihova osnovna ljudska prava i da, zbog jednostranih poteza prištinske strane, dijalog o normalizaciji odnosa nazaduje već mesecima, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se osvrnuli i na činjenicu da Srbija i Grčka ove godine obeležavaju 145 godina diplomatskih odnosa i zaključili da taj povod može biti dodatni podsticaj za razgovor o proširenju svih vidova saradnje između dve države.

Teme