Web Analytics
Košarkaši Dalasa u finalu NBA lige - BetaRS

Košarkaši Dalasa u finalu NBA lige

Kosarka | Izvor: Beta | 31.05.2024 | access_time 07:40
Košarkaši Dalasa u finalu NBA lige
Košarkaši Dalasa plasirali su se danas u finale NBA lige, pošto su u petoj utakmici finala plej-ofa Zapadne konferencije na gostujućem terenu pobedili Minesotu 124:103.

Dalas je sa 4:1 u seriji pobedio Minesotu i osvojio šampionsku titulu na Zapadu, a u velikom finalu igraće protiv šampiona Istoka Bostona, koji je sa 4:0 pobedio Indijanu.

Dalas su do pobede predvodili Luka Dončić sa 36 poena, od kojih je 20 postigao u prvoj četvrtini, a imao je još i 10 skokova i pet asistencija i Kajri Irving sa 36 poena, pet asistencija i četiri skoka.

"Kada sam prethodne noći legao da spavam imao sam najveće samopouzdanje, kao i na šuterskom treningu ujutro. Osećao sam da ćemo odigrati jednu od najboljih utakmica", rekao je Irving.

Pi Džej Vašington pobedi je doprineo sa 12 poena i sedam skokova, Danijel Gaford sa 11 poena i devet skokova, a Derik Lajvli sa devet poena i osam skokova.

Dalas je do poluvremena stekao 29 poena prednosti, imao je prednost od 36 u trećoj četvrtini, prednost je sačuvao i prvi put posle 2011. godine, kada je osvojio titulu, plasirao se u finale NBA lige.

U ekipi Minesote najefikasniji su bili Karl Entoni Tauns sa 28 poena uz 12 skokova i Entoni Edvards sa 28 poena uz devet skokova i šest asistencija.

Rudi Gober dodao je devet poena i pet skokova, a Džejden Mekdenijels osam poena.

"Nijednom u ovoj seriji nismo kliknuli kao ekipa, ni u jednoj utakmici. U poslednje dve serije svi smo kliknuli u isto vreme, pogađali šuteve i sve to, ali ovoga puta nije bilo tako", rekao je Edvards.

Finale lige počinje 6. juna u Bostonu.

Teme