Web Analytics
Skup podrške napadnutom novinaru Vuku Cvijiću danas u Beogradu - BetaRS

Skup podrške napadnutom novinaru Vuku Cvijiću danas u Beogradu

Društvo | 31.05.2024 | access_time 09:00
Skup podrške napadnutom novinaru Vuku Cvijiću danas u Beogradu
Foto: Beta/Miloš Miškov
Koalicija za slobodu medija pozvala je građane da dođu danas u 18 časova na Plato Filozofskog fakulteta na skup podrške novinaru nedeljnika "Radar" Vuku Cvijiću koji je fizički napadnut juče u centru Beograda.

Cvijića je na ulici pesnicom u lice udario direktor tabloida "Srpski telegraf" Milan Lađević.

"Pozivamo Vas da podržimo Vuka Cvijića, kao i sve novinare koji časno obavljaju svoj posao, jer sada svako može postaviti pitanje: Ko je sledeći? Neophodno je da ovim skupom podržimo profesionalno novinarstvo i poručimo da se neće ućutkati glasovi istine. Ovaj napad je posledica onoga na šta članovi Koalicije stalno ukazuju, a to je koliko je važno da se pretnje koje dobijaju novinari i novinarke procesuiraju, jer će u suprotnom eskalirati u fizičko nasilje", stoji u saopštenju.

Agenciji Beta je u Višem javnom tužilaštu u Beogradu rečeno da je glavni javni tužilac Nenad Stefanović dao nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštu "da utvrdi sve okolnosti pod kojim je došlo do sukoba između dvojice novinara".

Lađević je negirao da je udario Cvijića, a Radar je juče objavio da je nalaz lekara sa Vojno-medicinske akademije (VMA) potvrdio da je Cvijić zadobio povrede vilice i da ima nagnječenje mekih tkiva.

Teme