Web Analytics
Sutra uglavnom sunčano, kiša na jugozapadu, jugu i istoku Srbije - BetaRS

Sutra uglavnom sunčano, kiša na jugozapadu, jugu i istoku Srbije

Društvo | 31.05.2024 | access_time 12:00
Sutra uglavnom sunčano, kiša na jugozapadu, jugu i istoku Srbije
Foto: Beta/Dragan Gojić
U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo, a uz promenljivu oblačnost retka (izolovana) pojava kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se tek ponegde na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren južni i jugozapadni vetar, koji će se tokom dana pojačati na severu Vojvodine, kao i na jugu i jugozapadu Srbije, naročito u planinskim oblastima. Najniža temperatura biće od 12 do 19, a najviša od 26 do 30 stepeni.U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura biće oko 19, a najviša oko 29 stepeni.

U nedelju će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. Lokalna pojava kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom tokom dana očekuje se u centralnoj i južnoj Srbiji, a uveče i noću i na teritoriji Vojvodine. Ponedeljak će zatim biti najnestabilniji dan - pljuskovi i grmljavina će mestimično biti praćeni većom količinom padavina za kratko vreme, gradom i olujnim vetrom.

U utorak će biti promenljivo oblačno uz manji pad dnevne temperature i uz pojačan severozapadni vetar, a povremena kiša će biti slabijeg intenziteta u odnosu na ponedeljak. U drugom delu sedmice stabilizacija vremena - pretežno sunčano i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama od 30 do 35 stepeni.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za subotu:

Relativno povoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima. Kod osetljivih osoba se mogu javiti glavobolja i poremećaj sna.

Teme