Web Analytics
Đurđević Stamenkovski: Kurti želi da otvori most na Ibru kako bi ekstremisti napali Srbe - BetaRS

Đurđević Stamenkovski: Kurti želi da otvori most na Ibru kako bi ekstremisti napali Srbe

Politika | 01.06.2024 | access_time 12:00
Đurđević Stamenkovski: Kurti želi da otvori most na Ibru kako bi ekstremisti napali Srbe
BETAPHOTO/ARMI/AV
Ministarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je danas da je najava Prištine da će otvoriti most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, opasna provokacija kosovskoj premijera Aljbina Kurtija kojom nastavlja s podizanjem tenzija i terorom protiv srpskog naroda.


"Svaki Kurtijev potez, pa i njegovu navodnu brigu o slobodi kretanja, treba posmatrati u kontekstu kampanje etničkog čišćenja srpskog stanovništva. Cilj je da se most na Ibru otvori za albanske ekstremiste koji bi krenuli u novi pogrom nad Srbima i njihovim porodicama", naglasila je Đurđević Stamenkovski u pisanoj izjavi.

Ona je navela da "svaka odluka u vezi mosta na Ibru neposredno utiče na bezbednost srpskog stanovništva u pokrajini zbog čega je neophodno da u rešavanje ovog problema budu uključene institucije države Srbije".

Pozvala je predstavnike međunarodnih bezbednosnih snaga da postupe u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i na terenu spreče bilo koji pokušaj nasilnog otvaranja mosta.

Teme