Web Analytics
Fudbaleri Real Madrida osvojili Ligu šampiona, 15. titula prvaka Evrope - BetaRS

Fudbaleri Real Madrida osvojili Ligu šampiona, 15. titula prvaka Evrope

Fudbal | Izvor: Beta | 01.06.2024 | access_time 23:00
Fudbaleri Real Madrida osvojili Ligu šampiona, 15. titula prvaka Evrope
Fudbaleri Real Madrida osvojili su večeras titulu u Ligi šampiona, pošto su u finalu na londonskom Vembliju pobedili Borusiju iz Dortmunda 2:0.

Real je poveo u 74. minutu golom Danija Karvahala, a pobedu je obezbedio Vinisijus Žunior pogotkom u 83. minutu.

Real je tako osvojio rekordnu 15. titulu u 18. finalu, a devetu uzastopnu u svojim finalima. Trener Reala Karlo Ančeloti je nekoliko dana pre 65. rođendana osvojio petu titulu u Ligi šampiona. On je do sada sa Milanom bio šampion Evrope 2003. i 2007. godine, a sa Realom 2014, 2022. i ove godine.

Već u drugom minutu utakmica je prekinuta pošto je najvijač uleteo na teren kako bi se slikao sa igračem Reala Džudom Belingemom, a posle njega to su učinila još dvojica. Ubrzo su ih redari izveli i utakmica je nastavljena.

Borusija je bila opasnija u prvom poluvremenu, propustila je nekoliko dobrih prilika, a Real nije šutnuo u okvir gola.

Prvu šansu na utakmici imao je Federiko Valverde u 12. minutu, kada je posle dodavanja Karvahala šutirao preko prečke.

Borusija je zapretila u 14. minutu kada je Julijan Brant posle dodavanja Niklasa Fulkruga šutirao na drugu stativu, ali pored gola. Minut kasnije na drugoj strani pokušao je Vinisijus, ali je bio neprecizan.

U 21. minutu Borusija je imala veliku šansu. Karim Adejemi je izbegao ofsajd zamku i pokušao da obiđe golmana Tiboa Kurtou, preširoko je otišao u levu stranu i omogućio Karvahalu da interveniše.

Dva minuta kasnije Ijan Matsen dodao je loptu do Fulkruga koji je pogodio stativu, a odbijenu loptu izbacio je igrač Reala. Čini se da je Fulkrug bio u ofsajdu, koji nije dosuđen.

Nemačka ekipa imala je inicijativu, u 28. minutu ponovo je u velikoj šansi bio Adejemi, odbranio je Kurtoa, a zatim je Fulkrug loše glavom zahvatio loptu.

Real je posle toga više imao loptu, ali nije uspeo da napravi priliku i ugrozi protivnički gol.

U 41. minutu Kurtoa je dobro odbranio šut Marsela Sabicera sa ivice šesnaesterca, a ubrzo na drugoj strani dobro je startovao Mats Humels kod pokušaja Vinisijusa. Do kraja poluvremena nije bilo prilika.

Prvu veliku priliku Real je imao u 49. minutu kada je Toni Kros izveo slobodan udarac, prebacio je loptu preko živog zida, a golman Gregor Kobel izbacio u korner.

Sedam minuta kasnije iz poluvoleja pokušao je Karvahal, loptu je zakačio Matsen, a golman Dormunda uhvatio.

U 63. minutu Adejemi je dodao do Fulkruga koji je zahvatio loptu glavom, a Kurtoa dobro odbranio.

Šest minuta kasnije bila je šansa pred golom Dortmunda kada je šutnuo Vinisijus, na loptu su krenuli Kobel i Belingem, ali nisu stigli do lopte koja je otišla pored stative.

Real je poveo u 74. minutu golom Karvahala koji je glavom poslao loptu u mrežu posle kornera koji je izveo Kros.

Madridska ekipa je posle toga preuzela inicijativu. U 77. minutu u šansi je bio Belingem, ali je Šloterbek u poslednjem trenutku intervenisao i poslao loptu u korner.

Kros je u 80. minutu izveo slobodan udarac, a Kobel izbio loptu u korner. Dva minuta kasnije pokušao je i Eduardo Kamavinga, a golman Dortmunda ponovo poslao loptu u korner.

Kobel je spasio svoju mrežu i u 82. minutu kada je Načo zahvatio loptu glavom, a minut kasnije Real je postigao drugi gol. Fudbaleri Borusije su loše odigrali u odbrani, Belingem je dodao loptu do Vinisijusa, kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

U 87. minutu zbog ofsajda poništen je gol Dortmunda koji je postigao Fulkrug.

U petom minutu nadoknade Rojs je zahvatio loptu glavom, a lopta je izbačena u korner, a u nastavku akcije Kurtoa je bio siguran.

Fudbaler Real Madrida Toni Kros odigrao je večeras poslednju utakmicu u klupskoj karijeri, dok je igrač Dortmunda Marko Rojs poslednji put igrao za Borusiju.

Teme