Web Analytics
Kros: Želeo sam da završim karijeru pobedom u finalu - BetaRS

Kros: Želeo sam da završim karijeru pobedom u finalu

Fudbal | Izvor: Beta-AFP | 02.06.2024 | access_time 00:00
Kros: Želeo sam da završim karijeru pobedom u finalu
Fudbaler Real Madrida Toni Kros rekao je da je želeo da završi karijeru pobedom u večerašnjem finalu Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda.

"Već sam se oprostio prošle sedmice na stadionu, ali naravno, želeo sam da završim karijeru pobedom u ovom finalu", rekao je Kros za nemačku televiziju ZDF.

Real je večeras na londonskom Vembliju osvojio 15. titulu prvaka Evrope pobedom protiv Borusije iz Dortmunda 2:0. Kros je odigrao poslednju utakmicu u klupskoj karijeri. 

On je za 10 godina u Realu odigrao 465 utakmica i postigao 28 golova. Osvojio je četiri šampionske titule u Španiji, pet trofeja u Ligi šampiona, Kup kralja, četiri Super kupa Španije, tri Super kupa Evrope i pet titula svetskog klupskog prvenstva.

Dortmund je večeras bio bolji u prvom poluvremenu, ali nije iskoristio nekoliko dobrih prilika, a Real u tom delu igre nije šutnuo u okvir gola. U drugom poluvremenu španski klub je zaigrao bolje i golovima Danija Karvahala u 74. i Vinisijusa Žuniora u 83. minutu osvojio titulu.

"Večerašnju utakmicu odlučilo je to što nismo primili gol u prvom poluvremenu. Uopšte nismo bili dobri u prvom poluvremenu. Dortmund je odigrao veoma dobro prvo poluvreme. Ali mislim da smo se u drugom poluvremenu vratili i bili bolji. Dugo nam je trebalo da preuzmemo inicijativu i budemo bolji", rekao je Kros.

On će fudbalsku karijeru završiti posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Teme