Web Analytics
Ančeloti: Uspeh je deo istorije i tradicije Reala - BetaRS

Ančeloti: Uspeh je deo istorije i tradicije Reala

Fudbal | Izvor: Beta | 02.06.2024 | access_time 00:10
Ančeloti: Uspeh je deo istorije i tradicije Reala
Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je večeras da je ekipa imala fantastičnu sezonu, a da je uspeh u Ligi šampiona deo istorije i tradicije tog fudbalskog kluba, posle osvajanja 15. titule evropskog prvaka.

"Čini se kao san, ali je stvarnost. Veoma sam srećan. Kao i obično, utakmica je bila teška, oni su igrali bolje u prvom poluvremenu, mi u drugom, ali uvek su takva finala. Uspeli smo da pobedimo, fantastična sezona i veoma smo srećni što smo ponovo mogli da osvojimo titulu", rekao je Ančeloti za TNT Sports, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Real je večeras na londonskom Vembliju u finalu Lige šampiona pobedio Borusiju iz Dortmunda 2:0. To je 15. titula evropskog prvaka za Real u 18. finalu, a deveta uzastopna.

Ančeloti je upitan kako to Real osvaja najvažnije evropsko takmičenje.

"To je istorija i tradicija kluba, naravno i kvalitet igrača, klub je porodica, zajedno radimo bez problema i atmosfera je veoma dobra u svlačionici. Moram da zahvalim klubu i igračima, niko nema veliki ego, zaista su skromni, nije bilo teško voditi ekipu ove sezone", rekao je Ančeloti, koji je osvojio i titulu u Primeri sa Realom.

Ančeloti je nekoliko dana pre 65. rođendana osvojio rekordnu petu titulu u Ligi šampiona. On je do sada sa Milanom bio šampion Evrope 2003. i 2007. godine, a sa Realom 2014, 2022. i ove godine.

Upitan je kako će ekipa proslaviti večerašnju pobedu.

"Ne znam šta ćemo da radimo, ali siguno je da nećemo spavati", naveo je Ančeloti.

Teme