Web Analytics
Đoković posle pet setova pobedio Muzetija za osminu finala Rolan Garosa - BetaRS

Đoković posle pet setova pobedio Muzetija za osminu finala Rolan Garosa

Tenis | Izvor: Beta | 02.06.2024 | access_time 03:10
Đoković posle pet setova pobedio Muzetija za osminu finala Rolan Garosa
Branilac titule na Rolan Garosu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala tog turnira u Parizu, pošto je pobedio 30. igrača sveta Italijana Lorenca Muzetija posle pet setova, 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0.

Zbog kiše u Parizu i izmenjenog rasporeda, ali i trajanja mečeva tokom subote popodne, meč Đokovića i Muzetija počeo je u 22.37, a završio se u 3.07 minuta u nedelju ujutro.

Muzeti je u trećem gemu prvog seta oduzeo servis Đokoviću i poveo 2:1, a srpski teniser je odmah u narednom gemu vratio brejk i izjednačio. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise sve do poslednjeg 12. kada je Đoković napravio novi brejk i osvojio prvi set.

Đoković je oduzeo servis Muzetiju u četvrtom gemu drugog seta, a posle gema na svoj servis poveo je 4:1. Italijan je vratio brejk u sedmom gemu, popravio je igru u nastavku i preokrenuo na 6:5. Đoković je zatim osvojio gem na svoj servis i izborio taj-brejk u kome nije iskoristio set loptu na 6:5. Muzeti je vezao tri poena i dobio taj-brejk 8:6.

U trećem gemu trećeg seta Muzeti je oduzeo servis Đokoviću i posle gema osvojenog na svoj servis poveo je 4:1. Prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo je u meču.

Brejkovima u petom gemu i sedmom gemu četvrtog seta prvi igrač sveta Đoković je poveo 5:2. Muzeti je vratio brejk u osmom gemu, ali mu je srpski teniser odmah uzvratio i posle druge set lopte izborio je peti set.

Đoković je bio bolji u odlučujućem setu, nije prepustio Muzetiju nijedan gem i posle četiri sata i 29 minuta plasirao se u osminu finala drugog grend slem turnira u sezoni.

Đoković će u osmini finala igrati protiv 23. nosioca Argentinca Fransiska Serundoloa.

Teme