Web Analytics
Ziđin koper:U Majdanpeku za četiri godine rekultivisano 500.000 kvadrata degradiranog zemljišta - BetaRS

Ziđin koper:U Majdanpeku za četiri godine rekultivisano 500.000 kvadrata degradiranog zemljišta

Životna sredina | Izvor: Beta | 02.06.2024 | access_time 12:05
Ziđin koper:U Majdanpeku za četiri godine rekultivisano 500.000 kvadrata degradiranog zemljišta
Kompanija Ziđin Koper Srbija objavila je danas da je u Majdanpeku za četiri godine rekultivisano 500.000 metara kvadratnih degradiranog zemljišta, odnosno da je ozelenjeno 80 odsto flotacijskog jalovišta "Valja fundata".

 
Kako je precizirano, služba za zaštitu životne sredine majdanpečkog ogranka kompanije Ziđin Koper već četiri godine radi na rekultivaciji kosina brane broj pet flotacijskog jalovišta "Valja fundata" i od 2020. do danas sanirano je 500.000 kvadratnih metara, a u remedijaciju zemljišta i ozelenjavanje uloženo je oko 200 miliona dinara. 

 
"Ozelenjavanje i rekultivaciju sprovodimo u cilju jačanja stabilnosti brane, ali i zarad poboljšanja kvaliteta vazduha oko područja samog flotacijskog jalovišta. Dosad je 80 odsto kosina na branama pokriveno zelenim tepihom, a nastojaćemo da do kraja ove godine ozelenimo i ostatak kosina na brani brj pet flotacijskog jalovišta 'Valja fundata'", kazao je rukovodilac službi bezbednosti i zdravlja na radu, protivpožarne zaštite i zaštite životne sredine Lin Bin.

 
Iz kompanije Ziđin Koper Srbija su naveli da će do kraja godine biti ozelenjeno još 150.000 kvadratnih metara kosina brane broj pet flotacijskog jalovišta "Valja fundata". 
 

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina