Web Analytics
SNS: Obustavili smo rad kol centra u Novom Sadu zbog brutalnog, rušilačkog napada - BetaRS

SNS: Obustavili smo rad kol centra u Novom Sadu zbog brutalnog, rušilačkog napada

Vojvodina | 02.06.2024 | access_time 16:45
SNS: Obustavili smo rad kol centra u Novom Sadu zbog brutalnog, rušilačkog napada
Foto: Beta/Dragan Gojić

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da je kol centar te stranke na Novosadskom sajmu "brutalno napadnut u 13 časova" od strane grupe lica, koja je sprovela "rušilački napad na imovinu Novosadskog sajma".

"Tražimo da tužilaštvo hitno reaguje i zaštiti građane Srbije od divljaka i kriminalaca predvođenih nasilnikom Bačulovim, Brkovićem i Pogačarom", dodali su.

Kako su naveli u saopštenju upućenom medijima, "svim nadležnim institucijama Republike Srbije, pogotovo Misiji ODIHR", u pitanju su prostorije koje je "legalno i legitimno" zakupila SNS. Oni tvrde da taj kol centar radi i funkcioniše potpuno u skladu sa svim zakonskim propisima Srbije.

"Vandali i kriminalci, njih oko 100, pokušali su da provale u predmetne prostorije i tom prilikom su razvaljivali vrata, i uništavali sve pred sobom", saopštio je SNS.

"Predvođeni Mišom Bačulovim, Brajanom Brkovićem i Miranom Pogačarom isekli su struju u predmetnim prostorijama na Novosadskom sajmu i na taj način ugrozili živote svih prisutnih na predmetnoj lokaciji što je direktan teroristički čin i uništavanje elektrodistribucione mreže Republike Srbije", navodi novosadski SNS.

Upozorili su nadležne institucije i opštu javnost, kao i predstavnike međunarodnih organizacija, naročito Kancelariju OEBS za demokratske institucije i ljudska prava da je u Novom Sadu "trenutno na snazi brutalan napad na građane i imovinu Srbije".

"Zahtevamo da se sa ovim kriminalnim aktivnostima prestane odmah i da institucije zaštite građane", zatražili su iz SNS.

Dodali su da će "radi zaštite života naših građana i imovine Srbije" obustaviti rad kol centa SNS na predmetnoj lokaciji uz apel da vandali ni slučajno ne pokušaju da ugroze živote njihovih aktivista.

Teme