Web Analytics
Vučević: Izbori su festival demokratije, priznaćemo rezultate kako god građani da glasaju - BetaRS

Vučević: Izbori su festival demokratije, priznaćemo rezultate kako god građani da glasaju

Politika | Izvor: Beta | 02.06.2024 | access_time 20:05
Vučević: Izbori su festival demokratije, priznaćemo rezultate kako god građani da glasaju

Predsednik Srpske napredne stranke i Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da su izbori "festival demokratije" i dodao da će SNS priznati rezultate, "kako god da glasaju građani".

"Kako god da glasaju građani, tako ćemo i priznati, bez bilo kakvog odugovlačenja ili osporavanja. Biće isključivo kako građani kažu, to je za nas svetinja. A verujem da građani cene i rad i pre svega odgovornost", rekao je Vučević novinarima nakon što je glasao na biračkom mestu u Novom Sadu.

Dodao je da je "umereni optimista" da će lista koju podržava predsednik Srbije Aleksandar Vučić pobediti i u Novom Sadu, kao i u svim lokalnim samoupravama.

"Najvažnije je da danas prođe sve u redu i mislim da nema potrebe za dizanje bilo kakve tenzije. Imamo najveći broj posmatrača i iz države i iz inostranstva. Dozvolite građanima da iskažu svoju biračku volju, nema potrebe za dizanjem bilo kakve tenzije u društvu. Izbori su uvek festival demokratije i verujem da će volja birača biti jedina vrednost i zakonomernost o tome ko je kako prošao na izborima", kazao je Vučević.

Dodao je da su izbori uvek bili prilika da se oceni nečiji rad i da se odluči "da li oni koji su bili odgovorni treba i dalje da budu odgovorni ili nekome drugome treba dati šansu".

Teme