Web Analytics
Jovanović Ćuta za Betu: Građani od međusobnih optužbi nemaju ništa - BetaRS

Jovanović Ćuta za Betu: Građani od međusobnih optužbi nemaju ništa

Politika | 03.06.2024 | access_time 13:55
Jovanović Ćuta za Betu: Građani od međusobnih optužbi nemaju ništa
Foto: Beta/Milan Obradović
Lider pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je danas lidere opozicije da prestanu sa međusobnim optužbama, uz ocenu da građani Srbije od međusobnih prepirki - "nemaju ništa".

"Ovo čemu sada prisustvujemo je bacanje krivice od strane opozicije jednih na druge. Pozivam sve ljude iz opozicije da prekinu da se optužuju. Tu mislim i na Radomira Lazovića, tu mislim i na Miloša Jovanovića, tu mislim i na sve koji zaista žele da ovu zemlju menjaju, ukoliko zaista žele da je menjaju", rekao je Jovanović agenciji Beta.

Ekološki ustanak, prema njegovim rečima, neće učestvovati u međusobnom optuživanju, niti će reći ijednu lošu reč o ljudima sa kojima je sarađivao i sa kojima sarađuje i danas.

Ocenio je da će prioritet za dalje biti kako sprečiti da nestanu Sajam, Generalštab, kako da ljudi ostanu da žive u Gornjim Nedeljicama i kako da se spreči "sveopšti napad na ovu zemlju, njene prirodne resurse i ljude".

"Ako niste hteli zajedno na izbore, hajde da se ujedinimo da branimo ljude u Gornjim Nedeljicama, da branimo Generalštab. Hajde tu da se ujedinimo. Ja u takvo ujedinjenje verujem", kazao je Jovanović.

Jovanović je ocenio i da su jučerašnji lokalni izbori pokazali da vlast Aleksandra Vučića nije nepobediva.

"Prvi put posle 12 godina imamo Niš koji je slobodan grad, u Čačku je opozicija blizu da sama formira vlast, imamo nekoliko beogradskih opština. Moguće je oboriti Vučića, to su pokazali ovi izbori, ali prvo treba da pobedimo sebe i da se ujedinimo", ponovio je lider Ekološkog ustanka.

Priču o ujedinjenju, kako je dodao, Ekološki ustanak ponavlja godinama, ali se to nažalost nije desilo, pa su "rezultati apsolutno očekivani".

Jovanović je ocenio i da bi, da je koalicija Srbija protiv nasilja ostala ujedinjena, da su se njoj pridružili Kreni-promeni i koalicija NADA - "Vučić bio prošlost".

Dodao je da će u avgustu biti dve godine od kada je Ekološki ustanak ušao u Skupštinu Srbije i da će u narednim danima podneti izveštaj građanima.

"Šta smo tačno radili za ove dve godine, na kojima smo mestima bili, šta smo pokrenuli, šta smo odbranili i šta dalje planiramo. To smo u obavezi prema građanima", rekao je Jovanović.

Teme