Web Analytics
Olmo: Teška utakmica sa Hrvatskom, ali želimo da osvojimo Evropsko prvenstvo - BetaRS

Olmo: Teška utakmica sa Hrvatskom, ali želimo da osvojimo Evropsko prvenstvo

Fudbal | Izvor: Beta | 04.06.2024 | access_time 14:10
Olmo: Teška utakmica sa Hrvatskom, ali želimo da osvojimo Evropsko prvenstvo
Fudbalski reprezentativac Španije Dani Olmo rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Hrvatske, na početku Evropskog prvenstva u Nemačkoj, na kome se nada osvajanju trofeja.

"Uvek nam je bilo teško protiv Hrvatske", rekao je Olmo za Mundo Deportivo, prenela je Hina.

On je igrajući za Španiju dva puta igrao protiv Hrvatske, u osmini finala poslednjeg Evropskog prvenstva kada je njegova ekipa pobedila posle produžetaka i pre godinu dana u finalu Lige nacija, kada je Španija pobedila posle izvođenja jedanaesteraca.

Prvu utakmicu na turniru Španija će igrati protiv Hrvatske 15. juna u Berlinu od 18 časova.

"Otvaranje prvenstva sa Hrvatskom biće mi posebno jer se utakmica igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu gde sam osvojio dva Kupa sa Lajpcigom. Nema boljeg načina za početak", rekao je Olmo.

Olmo je od leta 2014. do januara 2020. godine igrao za Dinamo iz Zagreba.

"Hrvatska mi je druga kuća, jako mi je draga", dodao je španski reprezentativac.

U Grupi B su još aktuelni evropski šampion Italija i Albanija, za koje je Olmo rekao da su se popravile i da su "direktni i teški protivnici".

"Poznajemo te protivnike. Sa Italijom smo igrali na poslednjem Evropskom prvenstvu i u Ligi nacija. Sa Albanijom smo igrali u Barseloni prijateljsku utakmicu", rekao je Olmo, misleći na duel iz marta 2022. godine, u kome je postigao pobedonosni pogodak u 90. minutu za 2:1.

Olmo je prošlog meseca imao problema sa mišićem, a u novembru i decembru pauzirao je zbog povrede. 

"Osećam se dobro i osveženo jer sam imao dve nedelje odmora po završetku Bundeslige", dodao je on.

Olmo, koji od subote trenira sa reprezentacijom u madridskog predgrađu Las Rozas, rekao je da su svi u trening kampu ambiciozni.

"Dolazimo nakon dobre dinamike iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa osvojenom Ligom nacija. Svesni smo da će biti teško jer se nalazimo u jednoj od najtežih grupa. Ali ako želiš da osvojiš takmičenje, moraš da pobediš najbolje. Jako smo motivisani i jedva čekamo da počne", naveo je 26-godišnji fudbaler.

Tokom priprema Španija će igrati dve prijateljske utakmice na domaćem terenu, u sredu protiv Andore i tri dana kasnije protiv Severne Irske.

"Daću sve od sebe kao i uvek kada sam sa reprezentacijom. Nadam se da ćemo se sa Evropskog prvenstva vratiti sa peharom", rekao je Olmo, koji je odigrao 33 utakmice za reprezentaciju Španije.

Teme