Web Analytics
Premijer Kosova: Namerno se dramatizuje telefonski razgovor Kusari Ljilja- Radoičić - BetaRS

Premijer Kosova: Namerno se dramatizuje telefonski razgovor Kusari Ljilja- Radoičić

Kosovo | 04.06.2024 | access_time 21:45
Premijer Kosova: Namerno se dramatizuje telefonski razgovor Kusari Ljilja- Radoičić
prt.scr youtube
 Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da se "namerno i nepotrebno" dramatizuje u ponedeljak objavljeni telefonski razgovor šefice parlamentarne grupe Samoopredeljenja (PS) Mimoze Kusari Ljilja sa bivšim potpredsednikom Srpske liste i organizatorom kriminalnog napada u Banjskoj Milana Radoičića.

On je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je u ovom slučaju portparol PS dao tačan odgovor, te dodao "da građani znaju zašto Radoičić sada beži, a nekada je bio u kabinetu kod premijera".

"Nisam ih lično čuo, ali građani znaju ko je sarađivao sa Radoičićem i vrlo im je jasno zašto je Radoičić sada pobegao i nekada je bio u kabinetu premijera", kazao je Kurti.

Kako je kazao, "za ovo je tačan odgovor dao portparol subjekta (PS) gde sam ja predsednik - Arlind Manžuka (Arlind Manxhuka)",

Dodao je da je to "izmišljena situacija i da je Radoičić ovog meseca već devet meseci na slobodi u Srbiji", te da "prioritet treba da bude podizanje optužnice protiv njega”.

Upitan da li će biti preduzete mere protiv Kusari-Ljilje, Kurti je rekao da razume da se po svaku cenu pokušava da dramatizuje nekoliko sekundi razgovora za koji "ne zna kako je preduzet, gde je preduzet, kako je presretnut i ko je to organizovao".

"Ali još jednom, ja sam predsednik PS, a Mimoza Kusari nije član PS, i da je naš član postoje komisije za te stvari, PS nema predsednika diktatora koji donosi odluke kako bi ko želeo", kazao je.

Juče objavljeni delovi razgovora Kusari Ljilje i Radojčića izazvali su buru negodovanja i kritika na Kosovu.

Teme