Web Analytics
Pajić (PSG): Dubravku Đukanović i Oliveru Vučković ostavke ne aboliraju od odgovornosti - BetaRS

Pajić (PSG): Dubravku Đukanović i Oliveru Vučković ostavke ne aboliraju od odgovornosti

Politika | 05.06.2024 | access_time 11:35
Pajić (PSG): Dubravku Đukanović i Oliveru Vučković ostavke ne aboliraju od odgovornosti
Foto: Youtube/Printscreen
Poslanik Pokreta slobodnih građana (PSG) Vladimir Pajić izjavio je danas da ostavke direktorki Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Dubravke Ðukanović i Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Olivere Vučković "u ovom trenutku samo predstavljaju pokušaj pranja njihovih biografija".

Pajić, koji je konzervator i restaurator, je u pisanoj izjavi rekao da su one "moralni čin" ostavki dugovale građanima "još odavno, zbog svega što su dopustile i učinile", i da ih ne aboliraju niti oslobađaju od odgovornosti.

"Ne smemo zaboraviti da je Beograd doživeo potpunu devastaciju, da je Kalemegdan trajno uništen K-distriktom, da je Stari savski mosti predviđen za rušenje i da je nestao veliki broj beogradskih vila i kuća od ogromnog značaja. Uništenje Generalštaba, Sajma kao i rimskog groblja u Vlajkovićevoj samo su poslednji udarac na sve što je do sada srušeno", rekao je Pajić.

On je dodao da je zbog nerada i zloupotrebe ove dve institucije njih dve kao i mnogih prethodnih rukovodilaca, izgubljeno preko 80 zgrada i lokaliteta od najvišeg značaja za Srbiju, i da "nakon toga ostavke ne znače ništa".

"Naše kulturno nasleđe je naša ogromna vrednost i nećemo dopustiti njegovo dalje uništavanje. Oni koji su sa Vesićem, Šapićem i Malim 'tikve sadili' neće oprati svoj obraz ostavkama, jer je na njima odogovornost i krivica za uništenje Beograda kao i spomenika po celoj Srbiji", zaključio je Pajić.

Teme