Web Analytics
Direktor KLS: Utakmica će biti registrovana službenim rezultatom u korist Zvezde - BetaRS

Direktor KLS: Utakmica će biti registrovana službenim rezultatom u korist Zvezde

Kosarka | Izvor: Beta | 06.06.2024 | access_time 00:40
Direktor KLS: Utakmica će biti registrovana službenim rezultatom u korist Zvezde
Direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin rekao je da će večerašnja druga utakmica finala plej-ofa Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde biti registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist crveno-belih, što znači da će oni odbraniti titulu.

"Utakmica će se registrovati na osnovu delegatskog izveštaja, službenim rezultatom 20:0. Sve informacije koje dobijate, dobijate od prvog sudije i delegata. Ono što je spiker uradio, nemam objašnjenja za to, pitajte njega. Uradio je to na svoju odgovornost ili uz saglasnost sa nekim", rekao je Grujin, preneo je portal Mocart sport.

Utakmica u Beogradskoj areni prekinuta je pri vođstvu Partizana 57:45, na 7:55 minuta pre kraja treće četvrtine nakon što su navijači Partizana vređali porodicu predsednika Zvezde Nebojše Čovića, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ubacivali razne predmete u teren.

Crveno-beli su napustili teren, a posle njih i sudije, a igrači Partizana su ostali na terenu.

Sudija Uroš Nikolić tražio je da se isprazni dvorana kako bi se utakmica nastavila, a posle gotovo sat vremena teren su napustili i igrači i stručni štab Partizana i utakmica je prekinuta. Partizan je na društvenim mrežama tada objavio rezultat utakmice i da je ona prekinuta, kao i da će više informacija biti poznato naknadno.

Sat vremena nakon što je objavljeno da se utakmica neće nastaviti večeras, igrači Zvezde i sudije su se pojavili na terenu, a većina igrača Partizana napustili su Beogradsku arenu i zaputili se kućama.

U 22.50 počelo je odbrojavanje od 15 minuta, koliko su imali igrači Partizana da se vrate na teren, a pošto se oni nisu pojavili, delegat utakmice sastavio je zapisnik po kome će utakmica biti registrovana prema propozicijama takmičenja Košarkaške lige Srbije.

Grujin je upitan da li je spiker na svoju ruku saopštio da se utakmica igra za 24 sata.

"Na svoju ili uz saglasnost sa nekim, a to nije smelo da se desi jer je išlo na štetu Partizana. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom i znam šta se odigrava, sa gospodinom Stojanovićem. Sve što je urađeno, urađeno je u skladu sa propozicijama", naveo je Grujin.

Partizan je saopštio da je rečeno da će se utakmica igrati za 24 sata, a da Crvena zvezda, delegat i sudije žele da se titula dodeli Zvezdi i da u tom skandalu ne želi da učestvuje.

Aktuelni šampion Zvezda vodi u finalnoj seriji 1:0 i registrovanjem večerašnje pobede odbraniće titulu.

Teme