Web Analytics
Aleksić: Opozicija pobedila u Nišu, Vučić da čestita kao što je obećao - BetaRS

Aleksić: Opozicija pobedila u Nišu, Vučić da čestita kao što je obećao

Politika | 06.06.2024 | access_time 10:30
Aleksić: Opozicija pobedila u Nišu, Vučić da čestita kao što je obećao
Foto: Beta/Saša Đorđević
Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je danas na televiziji N1 da je opozicija pobedila u Nišu i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da održi obećanje i čestita pobednicima.

On je objasnio da su "birački spiskovi u nedelju uveče, nakon izbora, jasno pokazali pobedu opozicije u Nišu, ali da je onda u ponedeljak ujutru došlo do krivotvorenja biračkih spiskova kako bi se prikazala pobeda stranaka na vlasti".

"Jasno je da su i ovi izbori pokradeni i neregularni, ali ne kajem se što sam izašao na njih, jer samo tako je moguće pobediti. Srpska napredna stranka i Vučić nikad neće dati normalne izborne uslove i fer i poštene izbore", istakao je Aleksić.

Aleksić je na pitanje da li je na izbore izašao zbog uticaja američkog ambasadora Kristofera Hila rekao da je to "budalaština".

Ocenio je da je propuštena prilika u Beogradu i da je opozicija, da je ostala jedinstvena, mogla da pobedi.

"Vlast i lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" je osvojila 40.000 glasova manje nego na izborima 17. decembra 2023. godine. Mogli su da padnu bez obzira na sve nepravilnosti i krađe samo da smo imali atmosferu, da smo izašli zajedno i motivisali građane da izađu na izbore", naglasio je Aleksić.

On je naglasio da je vreme da opozicija prestane da se "vrti u krug" i "juri svoj rep".

"Ne sumnjam da je Savo Manojlović imao dobru nameru, ali o njegovom predlogu je prvo trebalo da se razgovara, a ne da ishitreno izlazi sa njim u javnost", rakao je Aleksić.

Dodao je da nam ne treba takmičenje za to ko je lider, već da se gradi sistem i jake stranačke organizacije.

"Narodni pokret Srbije i ja već od ponedeljka počinjemo da se spremamo za sledeće izbore. Pokazalo se da samo jaki odbori, samo jaka, organizovana stranka može da ostvari dobar rezultat. Mi imamo odbornike u 102 lokalne skupštine i nastavićemo da razvijamo organizaciju", zaključio je Aleksić.

Teme