Web Analytics
Kreni Promeni: Napuštamo Skupštinu Beograda i Novog Beograda, prekrojeni izbori uvod u diktaturu - BetaRS

Kreni Promeni: Napuštamo Skupštinu Beograda i Novog Beograda, prekrojeni izbori uvod u diktaturu

Politika | 06.06.2024 | access_time 12:30
Kreni Promeni: Napuštamo Skupštinu Beograda i Novog Beograda, prekrojeni izbori uvod u diktaturu
Foto: Beta/Milan Ilic

Lider pokreta kreni promeni Savo Manojlović saopštio je da je taj pokret doneo odluku da napušta Skupštinu grada Beograda i opštinsku skupštinu Novog Beograda.

"Zbog izbornih mahinacija koje su se desile odbijamo da učestvujemo na ovaj način u potpunom kršenju ustava i demokratije koja se dešava. Na ovim izborima dešavale su se nepravilnosti, imali smo situaciju da predsednik kmeči kad dobijete 30 minuta godišnje na RTSu. duple spiskove,ali sada imate u Nišu prekrajanje izbornih spiskova, isto na Novom beogradu, Starom Gradu, vračaru i u čačku. To je direktan uvod u diktaturu", rekao je Manojlović i dodao da je skoro nemoguće da rezultati na svakom mestu "budu naštelovani u korist vladajuće koalicije".

Ukoliko vlast odustane od svog "puta u diktaturu", onda će prestati razlozi za to, rekao je Manojlović na konferenciji za novinare.

"Tehnički će mandati biti verifikovati a onda će biti napuštena skupština, odborničke naknade iz budžeta nećemo prihvatiti, ali prihvatićemo tehnički jer bi ostavkama i proces dugo trajao i naši mandati završili i srankama na vlasti", rekao je Manojlović .

Kada je reč o Nišu, Kreni Promeni neće napuštati gradsku skupštinu jer bi time naštetio građanima, a o pravcima borbe u Nišu odluke će doneti lokalni pokreti, rekao je Manojlo dodao da je podneto 30 prigovora i da se borba nastavlja.

Dodao je da su o ovim koracima obaveštene sve opozicione liste, i da će sa građanima nastaviti borbu i za sajam i za Ekspo i protiv Rio Tinta, i da će se boriti i na sledećim izborima.

Teme