Web Analytics
Košarkašima Crvene zvezde uručen šampionski pehar Super lige Srbije - BetaRS

Košarkašima Crvene zvezde uručen šampionski pehar Super lige Srbije

Kosarka | Izvor: Beta | 06.06.2024 | access_time 19:40
Košarkašima Crvene zvezde uručen šampionski pehar Super lige Srbije
Košarkašima Crvene zvezde danas je uručen šampionski pehar Super lige Srbije, nakon što je rukovodstvo Košarkaške lige Srbije registrovalo službenim rezultatom 20:0 u korist crveno-belih drugu utakmicu finala plej-ofa protiv Partizana.

Zvezda je prvu utakmicu u ponedeljak kao domaćin dobila 89:88, a sinoćnju utakmicu dobila je službenim rezultatom 20:0, posle kontroverznih dešavanja u Beogradskoj areni. Crveno-beli su tako sa 2:0 dobili finalnu seriju i deveti put uzastopno osvojili šampionsku titulu, ukupno 24.

Ceremonija je održana u dvorani "Aleksandar Nikolić". Na teren su redom nasmejani izlazili igrači i članovi stručnog štaba na čelu sa trenerom Janisom Sferopulosom, a nekoliko stotina navijača pozdravilo ih je aplauzom. Predsednik kluba Nebojša Čović dobio je najjači aplauz.

Direktor KLS Aleksandar Grujin uručio je igračima i članovima stručnog štaba zlatne medalje, a kapitenu Branku Laziću šampionski pehar.

Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je Dejan Davidovac i on je dobio MVP trofej.

Druga utakmica finala plej-ofa Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinuta je sinoć pri vođstvu crno-belih 57:45, na 7:55 minuta pre kraja treće četvrtine, a nakon što su navijači Partizana vređali porodicu predsednika Zvezde Nebojše Čovića, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ubacivali razne predmete u teren.

Crveno-beli su napustili teren, a posle njih i sudije, a igrači Partizana su ostali na terenu.

Sudija Uroš Nikolić tražio je da se isprazni dvorana kako bi se utakmica nastavila, a posle gotovo sat vremena teren su napustili i igrači i stručni štab Partizana i utakmica je prekinuta.

Partizan je na društvenim mrežama tada objavio da je utakmica prekinuta, kao i da će više informacija biti poznato naknadno. 

Sat vremena kasnije, igrači Zvezde i sudije su se pojavili na terenu, a većina igrača Partizana napustili su Beogradsku arenu i zaputili se kućama.

Tada je počelo odbrojavanje od 15 minuta, koliko su imali igrači Partizana da se vrate na teren, a pošto se oni nisu pojavili, delegat utakmice sastavio je zapisnik po kome će utakmica biti registrovana prema propozicijama takmičenja Košarkaške lige Srbije.

Partizan je sinoć saopštio da je bilo dogovoreno da se utakmica nastavi za 24 sata, odnosno večeras i da je zbog toga poslao igrače kućama.

Zvezda je ove sezone osvojila tri trofeja, titule u ABA ligi i Super ligi i Kup Radivoja Koraća.

Teme