Web Analytics
Alkaras u finalu Rolan Garosa - BetaRS

Alkaras u finalu Rolan Garosa

Tenis | Izvor: Beta | 07.06.2024 | access_time 19:05
Alkaras u finalu Rolan Garosa
Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se danas u finale Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedio drugog igrača sveta Italijana Janika Sinera posle pet setova 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Treći teniser sveta pobedio je posle četiri sata i devet minuta i prvi put u karijeri se plasirao u finale Rolan Garosa.

Siner je dobro počeo meč, pa je uz dva brejka poveo 4:0. Španac je potom uspeo da veže dva gema i smanji na 2:4, ali je Siner novim brejkom u sedmom gemu osvojio prvi set.

Italijan je i drugi set počeo brejkom i poveo 2:0, ali je Alkaras tada zaigrao bolje pa je preokrenuo rezultat na 5:2, a potom u devetom gemu i iskoristio prvu set loptu.

Teniseri su na početku trećeg seta razmenili po brejk (2:2), nakon čega je Siner u šestom gemu napravio odlučujući brejk za vođstvo od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu teniseri su bili sigurni na svoj servis, a prvi je popustio Siner u 10. gemu kada je Alkaras prvom brejk loptom u tom delu igre odveo meč u peti set.

Alkaras je u drugom gemu petog seta oduzeo servis Sineru, prednost brejka je sačuvao do kraja i posle treće meč lopte plasirao se u finale.

Alkaras će za treću grend slem titulu u karijeri igrati protiv boljeg iz polufinalnog duela Nemca Aleksandra Zvereva i Norvežanina Kaspera Ruda.

Siner je ove godine osvojio Australijan open, a plasman u polufinale Rolan Garosa mu je najbolji plasman na tom grend slem turniru. On će od ponedeljka preuzeti prvo mesto na ATP listi.

Teme