Web Analytics
Mesi: Ako se budem dobro osećao mogao bih da igram na SP 2026. - BetaRS

Mesi: Ako se budem dobro osećao mogao bih da igram na SP 2026.

Fudbal | Izvor: Beta | 07.06.2024 | access_time 20:10
Mesi: Ako se budem dobro osećao mogao bih da igram na SP 2026.
Argentinski fudbaler Lionel Mesi rekao je danas da bi mogao da igra na Svetskom prvenstvu 2026. godine ako se bude dobro osećao i mislio da može da se takmiči i pomogne saigračima.

Mesi je kao kapiten 2022. godine predvodio Argentinu do titule svetskog šampiona u Kataru, gde je osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača.

On je prethodno rekao da će mu to Svetsko prvenstvo biti poslednje, ali je sada ostavio mogućnost da nastupi na Mundijalu koji će se za dve godine održati u SAD, Kanadi i Meksiku.

"Zavisiće od toga kako se budem osećao, kako sam fizički i koliko sam realan prema sebi. I da znam da li sam dorastao zadatku da se takmičim i pomognem saigračima", rekao je Mesi za Infobae, preneo je Jurosport.

Mesi će ovog meseca napuniti 37 godina, a prošlog leta je napustio evropski fudbal i prešao u Inter iz Majamija.

Mesi će imati 39 godina na narednom Mundijalu.

"Ostalo je još vremena i ne znam kako ću biti u tom trenutku. I moje godine su realnost, iako su one samo broj. Utakmice koje ću igrati nisu iste kao one koje sam igrao u evropskim takmičenjima, gde su bile na svaka tri dana ili u Ligi šampiona ili u ligama u kojima sam igrao, u Francuskoj i Španiji. Ali zavisi od toga kako se osećam i kako se osećam pored saigrača i vidim da li sam dorastao zadatku ili nisam", naveo je Mesi.

On će ovog leta igrati za reprezentaciju na Kupu Amerike u SAD, gde Argentina brani titulu.

Prvu utakmicu Argentina će igrati 20. juna protiv Kanade u Atlanti, a u Grupi A su još Peru i Čile. 

"Mislim da je Argentina uvek favorit, uprkos činjenici da smo sve to osvojili. I kada nismo ostvarivali ciljeve, Argentina je uvek bila favorit. Kada počne takmičenje, bilo da je Svetsko prvenstvo, Kup Amerike ili neko drugo, Argentina je kandidat kao Brazil, a više na ovom Kupu Amerike", ocenio je Mesi.

Argentina će pokušati da se "odlepi" od Urugvaja i postane rekorder takmičenja sa 16 trofeja.

"Mislim da su danas južnoameričke reprezentacije vrlo jake. Urugvaj je veoma dobar, Kolumbija, Ekvador. Tada je teže igrati sve te utakmice, ali mislim da će ovaj Kup Amerike biti izjednačen", dodao je Mesi.

Teme