Web Analytics
Trivić: Bilo je pitanje trenutka kada će Dodik odustati od 9. januara kao Dana RS - BetaRS

Trivić: Bilo je pitanje trenutka kada će Dodik odustati od 9. januara kao Dana RS

Region | 07.06.2024 | access_time 20:25
Trivić: Bilo je pitanje trenutka kada će Dodik odustati od 9. januara kao Dana RS
facebook.com/trivicjelena

Predsednica Narodnog fronta (NF) Jelena Trivić izjavila je danas da je bilo pitanje trenutka kada će predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odustati od 9. januara kao Dana RS.



Trivić je ocenila da je Dodikova najava poništenja 9. januara "samo još jedan dokaz da on vrlo svesno obezvređuje najznačajnije datume u istoriji RS, pa samim tim i RS".

"Nema nikakve dileme da je Dodikov krajnji cilj i ukidanje Republike Srpske, kako bi na taj način pokušao sakriti brojna nedela koja je počinio", istakla je ona, kako je saopšteno iz NF-a.

Prema njenim rečima, Dodiku je bilo malo što je "ponizio narod time što 9. januar uopšte nije uvršten u praznike RS" i što je referendum o 9. januaru kao Danu republike, čiji su rezultati bili obavezujući, proglasio anketom.

"Njegova sadašnja antisrpska i antinacionalna inicijativa da ukine Dan republike dovoljno pokazuje o kakvoj osobi je reč i u kolikoj meri su mu namere i ciljevi upereni protiv RS, na čije čelo je došao nakon brutalne i bezočne izborne krađe, gaženja volje naroda, uz podršku dela zemalja EU", zaključila je Trivić.

Dodik je danas u Sankt Peterburgu izjavio da će RS ubuduće kao Dan republike slaviti Sretenje (Dan državnosti RS), a ne 9. januar, datum kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Teme