Web Analytics
Potpredsednica skupštine Srbije Marina Raguš u Kini o sporazumu o slobodnoj trgovini - BetaRS

Potpredsednica skupštine Srbije Marina Raguš u Kini o sporazumu o slobodnoj trgovini

Ekonomija | 07.06.2024 | access_time 20:40
Potpredsednica skupštine Srbije Marina Raguš u Kini o sporazumu o slobodnoj trgovini
prt.scr parlament.gov.rs

Potpredsednica skupštine Srbije i predsednica Odbora za spoljne poslove Marina Raguš izjavila je tokom posete Kini da će Sporazum o slobodnoj trgovini dovesti do stvaranja novih poslova, za kineski i srpski narod, saopštio je danas parlament Srbije.

Marina Raguš je za televiziju Šendžen, gradu u kineskoj južnoj pokrajini Guagdung, rekla da će prema tom sporazumu carine na različite vrste robe između dve zemlje biti značajno smanjene, čak i na nulu i da to predstavlja odličnu priliku za trgovinu Srbije i Kine, kao i Srbije i grada Šendžena.

Na pitanje da li Srbija uzima u obzir saradnju sa kompanijama iz ovog grada koja proizvode električna vozila najnovije generacije poput "BYD" i koji bi oblici saradnje mogli da se ostvare, Raguš je rekla da je u poslednjih nekoliko godina Srbija počela da razvija pametnu infrastrukturu i da se nada da će kroz posetu moći da nauči iz iskustva Šendžena.

Marina Raguš je dodala da očekuje jačanje veza i saradnje gradova poput Šendžena i Beograda u budućnosti u oblastima kao što su izgradnja pametnih gradova i sela, podršci u digitalnoj infrastrukturi, dodaje se u saopštenju skupštine Srbije.

Teme