Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 8. jun 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 8. jun 2024. godine

Društvo | 08.06.2024 | access_time 10:45
Naslovne strane za subotu, 8. jun 2024. godine
Foto: Beta/Saša Đorđević

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 8. jun pišu o održavanju manifestacije "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" danas u Beogradu, i o drugim temama.

BLIC - O najavi da će od decembra voz kroz Vojvodinu saobraćati brzom prugom "Od Beograda do Subotice 'Soko' stiže za sat i 10 minuta".

VEČERNJE NOVOSTI - "Jedan narod jedan sabor", o poseti delegacije Republike Srpske Beogradu i održavanju manifestacije "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska".

DANAS - List obeležava 27 godina od izlaska prvog broja: "Kako nam je Vučić čestitao rođendan". Izjava funkcionerke Stranke slobode i pravde Marinike Tepić o junskim izborima "Propuštene su prilike i to za sitan ćar".

NOVA - List piše da je opozicija u biračkom materijalu u Nišu pronašla "frapantna" kršenja zakona - "'Biramo': Niš ključa zbog epske krađe izbora". "Skandal na FPN", list navodi da je tokom izbora Slaviše Orlovića za dekana Fakulteta političkih nauka pregažen Statut i Zakon.

POLITIKA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na predstavljanju kineskog brzog voza "Za naš narod želimo prava kakva imaju svi". Intervju sa ministrom spoljnjih poslova Markom Đurićem povodom održavanja svesrpskog sabora u Beogradu: "Okupljanje i zajedništvo u času velikih iskušenja".

KURIR - "Konačno", smana rukovodstva bolnice u Sremskoj Mitrovici posle svih smrti koje su potresle Srbiju, piše list. List piše i o odlasku Zlatana Ibrahimovića  u "penziju" - "Kralj", Ibra u meču protiv Srbije u Švedskoj stavlja tačku na karijeru.

SRPSKI TELEGRAF - "Šolcov plan za rat sa Putinom", procurili dokumenti, piše list. List piše i da opoziciji "baš niko ne valja" - "Pljuju po Tipsi jer podržava Vučića".

INFORMER - "Mijat: Piksi zna šta radi", Predrag Mijatović ocenio rad selektora "orlova" Dragana Stojkovića. List piše i da će današnja manifestacija u Beogradu okupiti desetine hiljada građana: "Ujedinjeni za Srbiju i Republiku Srpsku".

ALO - "Evropa krenula na put bez povratka", mađarski premijer Orban upozorio na ratnu psihozu, piše list. "Americi preti teroristički napad poput onog u Moskvi", važno upozorenje FBI, piše list.

Teme