Web Analytics
Miljuš (SSP): Vulin je ministar za Moskvu i obračun sa protivnicima režima - BetaRS

Miljuš (SSP): Vulin je ministar za Moskvu i obračun sa protivnicima režima

Politika | 10.06.2024 | access_time 17:25
Miljuš (SSP): Vulin je ministar za Moskvu i obračun sa protivnicima režima
Foto: Beta/Miloš Miškov

Poslanik Stranke slobode i pravde u Skupštini Srbije Branko Miljuš je izjavio da današnja poseta Moskvi potpredsednika Vlade Aleksandra Vulina pokazuje da će on biti "ministar za Moskvu i obračun sa opozicijom".


"Ponovna Vulinova poseta Moskvi i razgovori sa sekretarom Saveta bezbednosti Sergejom Šojguom pokazali su da će on, iako je potpredsednik Vlade, zapravo biti ministar za Moskvu i obračun sa opozicijom u novoradikalskoj Vladi Aleksandra Vučića koja Srbiju, umesto u EU, vodi u izolaciju" - ocenio je Branko Miljuš, član Predsedništva Stranke slobode i pravde.

U saopštenju je ocenio da to znači da će Vulin "nastaviti da progoni ruske opozicionare koji se protive ratu i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu", ali i da "uvozi metode za obračun sa opozicijom" što je počeo još 2020. godine, kada je, kao ministar odbrane, "u najstrožoj tajnosti sa ruskim bezbednosnim strukturama formirao Komitet za borbu protiv obojenih revolucija".

"Sve ovo bivši miljenik supruge Slobodana Miloševića ne bi mogao da radi bez znanja i odobrenja njegovog šefa Vučića koji se ne osvrće ni na činjenicu da je Vulin na 'crnoj listi' SAD zbog saradnje sa organizovanim kriminalom. Očigledno da je Vučićev strah od onoga što Vulin zna o vezama režima sa kriminalom, jače od potrebe da se zaštite interesi Srbije i njena evropska budućnost protiv koje zajedno rade svi Vučići, Vučevići i Vulini", zaključio je Miljuš.

Teme