Web Analytics
Real Madrid će učestvovati na Svetskom klupskom prvenstvu - BetaRS

Real Madrid će učestvovati na Svetskom klupskom prvenstvu

Fudbal | Izvor: Beta-AFP | 10.06.2024 | access_time 17:40
Real Madrid će učestvovati na Svetskom klupskom prvenstvu
Fudbalski klub Real Madrid saopštio je danas da će učestvovati na Svetskom klupskom prvenstvu, nakon što je izjava trenera Karla Ančelotija da ekipa neće učestvovati, "pogrešno protumačena".

"Ni u jednom trenutku učešće Real Madrida na novom Svetskom klupskom prvenstvu koje organizuje Fifa tokom sledeće sezone 2024/2025, nije dovedeno u pitanje", saopštio je Real, koji je 1. juna osvojio 15. titulu evropskog šampiona.

Klub će stoga učestovovati "kao što je planirano u ovom zvaničnom takmičenju, kojem će pristupiti sa ponosom i najvećim entuzijazmom, kako bi milioni naših navijača širom sveta počeli da sanjaju o novoj tituli", dodaje se u saopštenju.

U odvojenoj objavi na društvenoj mreži X, trener Reala Karlo Ančeloti potvrdio je učešće kluba u takmičenju i rekao da je italijanski list Il Đornale pogrešno protumačio njegovu izjavu.

"Mogućnost da igramo na takvom turniru je prilika da nastavimo da se borimo za trofeje sa Real Madridom", naveo je Ančeloti u kratkoj poruci.

U danas objavljenom intervjuu italijanskom časopisu, Ančeloti je kategorički odbacio mogućnost učešća Reala na Svetskom klupskom prvenstvu.

"Jedna utakmica Real Madrida vredi 20 miliona evra, a Fifa želi da nam dodeli ovu sumu za ceo turnir. Naš odgovor je negativan. Kao i mi, i ostali klubovi će odbiti poziv. Fifa to može da zaboravi, fudbaleri i klubovi neće učestovati na tom turniru", rekao je italijanski trener.

Prvo Svetsko klupsko prvenstvo na kojem će učesvovati 32 kluba održaće se u SAD od 15. juna do 13. jula 2025. godine.

Novi format takmičenja poslednjih meseci izaziva kritike zbog povećanja broja utakmica za igrače i rizike po njihovo zdravlje.

U maju su Svetska asocijacija fudbalskih liga i Fifpro, sindikat igrača, pozvali međunarodnu kuću fudbala da preispita kalendar takmičenja, pod pretnjom pokretanja pravnog postupka.

Teme