Web Analytics
Stojković: Imamo odličnu atmosferu u reprezentaciji - BetaRS

Stojković: Imamo odličnu atmosferu u reprezentaciji

Fudbal | Izvor: Beta | 11.06.2024 | access_time 12:50
Stojković: Imamo odličnu atmosferu u reprezentaciji
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da je atmosfera u reprezentaciji pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj - odlična.

"Sve ide po planu, ovaj deo priprema pred odlazak u Nemačku, protekao je u najboljem redu. Imamo odličnu atmosferu, sve protiče kako mogu samo da poželim. Pored treninga koje smo imali, odigrali smo dve utakmice u Austriji i Švedskoj i najvažnije je da se niko nije povredio. Nastavljamo sa programom, nedelju smo, saradnici i ja, iskoristili da pogledamo utakmice, uradimo analize. Igrači su imali slobodan dan, ne možemo svi da odmaramo", rekao je Stojković, a preneo FSS.

Reprezentacija Srbije danas u 17 časova putuje u Minhen, a zatim sledi odlazak u Augzburg gde će biti baza Srbije tokom boravka u Nemačkoj.

Kada je reč o sistemu u kom će Srbija igrati na evropskom prvenstvu Stojković je rekao da "nijedan sistem ne garantuje uspeh".

"Kada govorimo o sistemu, ni jedan sistem kao sistem nije garancija da ćete uspeti. Svaki sistem zahteva jednu posvećenost, taktičku disciplinu, zahteva požrtvovanje, borbenost, zahteva žrtvovanje na terenu. I onda kada dođe rezultat, svi kažu sistem je fenomenalan", rekao je Stojković.

"Sistem je u stvari samo početna faza igre i ništa drugo. Igrači te principe moraju da prepoznaju, shvate i razumeju, ništa ne sme da bude nejasno. Radimo puno na tom planu, praktično svaki trening, svaka utakmica je zasnovana na tim stvarima, tražite uvek bolje i više", izjavio je selektor Srbije.

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj počinje 14. juna, a Srbija će igrati u Grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Na konstataciju da su nemački novinari izračunali da je Srbija najviša selekcija na Evropskom prvenstvu, Stojković je rekao da je "prekid u savremenom fudbalu važan faktor".

"Prekid igre, u savremenom fudbalu, je važan faktor. Pokazalo se mnogo puta i da jeste. Meni je drago da imamo "raspoložene" igrače po visini, moćne u defanzivi, ali i pred golom protivnika. Da se branimo, ali i budemo neprijatni pred golom rivala. Tako da radimo i na tom planu . Trudićemo se da u odbrani budemo na visini zadatka, a u napadu opasni prilikom prekida", rekao je Stojković.

Prvu utakmicu na prvenstvu Srbija će odigrati 16. juna protiv Engleske.

"Timska igra i timski duh moraju biti takvi da te nose po terenu. Nema niti vremena niti mesta nekom individualnom pokazivanju. Svaki individualizam je dobar ako je u korist tima. Timski duh je od izuzetne važnosti i drago mi je da svi oni pokazuju ogromnu želju da Srbiju predstavljaju na najbolji mogući način", izjavio je Stojković.

"Borbenost, trčanje, taktička disciplina, posvećenost rezultatu, posvećenost uspehu dovodi te na kraju da se raduješ. Daćemo, obećavam, poslednji atom snage da napravimo dobar rezultat i naciju učinimo ponosnom", zaključio je Stojković.

Teme