Web Analytics
Tadić: Cilj je da prođemo grupu - BetaRS

Tadić: Cilj je da prođemo grupu

Fudbal | Izvor: Beta | 11.06.2024 | access_time 13:05
Tadić: Cilj je da prođemo grupu
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je danas pred put u Nemačku na Evropsko prvenstvo da je cilj ekipe da prođe grupnu fazu takmičenja.

"Cilj je da prođemo u narednu rundu, to želimo, mislim i da možemo. Imali smo dve provere, zadovoljan sam, rezultati i nisu toliko bitni, koliko da se osetimo, uigramo", rekao je Tadić, a preneo FSS.

Srbija će na prvenstvu Evrope u Nemačkoj, koje počinje 14. juna, prvi meč odigrati protiv Engleske 16, juna.

"Razmišljamo o Englezima, idemo od utakmice do utakmice, fokus je na prvoj narednoj utakmici. Učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, neće biti lako, jer su Englezi, kao što svi znate, među glavnim favoritima na šampionatu", dodao je Tadić.

Srbija danas u 17 časova putuje u Minhen, a zatim sledi odlazak u Augzburg gde će biti baza Srbije tokom boravka u Nemačkoj.

"Nema euforije, sećam se da pred Svetsko prvenstvo pre dve godine nisam mogao da idem ulicom, a da mi neko ne dobaci "idemo do polufinala". Dobro je da nema velike euforije, da iz tog nekog mira učinimo sve da prođemo u narednu fazu šampionata. Sve ćemo učiniti da postignemo dobar rezultat. Ne bih se bavio računicom, poenta je da osvojimo što više bodova", rekao je Tadić.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

"Raspored je sličan onom sa SP u Kataru, na startu igramo sa najjačim rivalom, onda sa uslovno rečeno "najslabijim" i na kraju sa Danskom, slekcijom koja je po kvalitetu negde u rangu sa nama. Raspored nije toliko bitan, važno je koliko bodova osvojiš", rekao je Tadić.

Teme