Web Analytics
Sutra pljuskovi sa grmljavinom, temperatura do 30 stepeni - BetaRS

Sutra pljuskovi sa grmljavinom, temperatura do 30 stepeni

Društvo | 11.06.2024 | access_time 13:30
Sutra pljuskovi sa grmljavinom, temperatura do 30 stepeni
Foto: Beta/Dragan Gojić
U Srbiji će sutra biti oblačno i nestabilno vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 22 do 30 stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na istoku i jugu će biti promenljivo sa sunčanim intervalima, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u većem delu Srbije. Lokalno mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.

Najniža temperatura biće od 15 do 19, najviša od 22 na zapadu i severozapadu, do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, nestabilno i svežije povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji u pojedini delovima grada mogu biti intenzivniji, uz pojavu grada i jakog vetra u zoni pljuska.

Najniža temperatura biće od 16 do 18, a najviša dnevna oko 23 stepena.

U četvrtak će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima, koji će lokalno biti izraženiji uz pojavu grada.

U petak na severu Vojvodine suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima povremeno sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Od subote će biti pretežno sunčano i ponovo toplije, dok će lokalni pljuskovi i grmljavine biti izolovana pojava samo u planinskim predelima.

Biometeorološka prognoza za sredu, 12. jun 2024. godine:

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Nesanica i reumatski bolovi su očekivane meteoropatske reakcije.

Teme