Web Analytics
Sutra oblačno i nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom - BetaRS

Sutra oblačno i nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

Društvo | 12.06.2024 | access_time 15:00
Sutra oblačno i nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom
Foto: Beta/Dragan Gojić
U većem delu Srbije sutra će biti pretežno oblačno i nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U centralnim, istočnim i južnim predelima lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode - velika količina padavina za kratko vreme, grad i jak i olujni vetar u zoni najintenzivnijih pljuskova.

Duvaće vetar u većem delu slab zapadni i severozapadni, samo u južnim krajevima slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak jugozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na severozapadni pravac.

Najniža temperatura biće od 14 do 19, a najviša od 21 na severozapadu i zapadu do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i nestabilno vreme, posle podne i uveče sa pljuskovima i grmljavinom.

Najniža temperatura biće oko 17, a najviša oko 24 stepena.

U petak će na severu biti suvo, u ostalim krajevima u prvom delu dana mestimično kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Posle podne razvedravanje. Od subote pretežno sunčano i sve toplije, samo u ponedeljak na jugozapadu i jugu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 13. jun 2024. godine:

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje.

Teme