Web Analytics
Lazović (ZLF) o Orliću: Vučićev poslušnik koji se dokazao napadima na opoziciju - BetaRS

Lazović (ZLF) o Orliću: Vučićev poslušnik koji se dokazao napadima na opoziciju

Politika | Izvor: Beta | 12.06.2024 | access_time 18:30
Lazović (ZLF) o Orliću: Vučićev poslušnik koji se dokazao napadima na opoziciju
Foto: CMG
Kopredsednik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović je ocenio da je za građane kojima je stalo do demokratskog i uređenog društva "jako loša vest" da će funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić biti novi direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici odobrio da Orlić bude imenovan za direktora BIA, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Lazović je agenciji Beta kazao da se Orlić "dokazao kao poslušnik Aleksandra Vučića na mestu predsednika Narodne skupštine" i to "najviše napadima na opozicju i gušenjem debate i podaničkim ponašanjem".

"Nije bežao ni od kršenja zakona" jer je "imao glavnu ulogu u sakrivanju narodne incijative o zabrani iskopavanja litijuma i bora u Srbiji" pošto je ta incijativa, "iako je predata da pisarnici Narodne skupštine, nikada nije stigla do poslanika" - podsetio je Lazović.

"Jednu od najvažnijih funkcija u državi, funkciju predsednika parlamenta, Orlić nije koristio za ispunjavanje interesa Srbije i njenih građana, već isključivo za gušenje svake kritike Vučićevog režima", rekao je on.

Lazović očekuje da će Orlić na čelu BIA "raditi isto: nastaviće da se obračunava sa nepodobnim građanima, da štiti kriminalnu naprednjačku hobotnicu" što je "BIA i do sada radila, a sa Orlićem na čelu, mislim da će biti još više i priskuškivanja i praćanja i podmetačina".

Orlić na čelu BIA je "jako loša vest za sve građane kojima je stalo demokratskog slobodnog i uređenog društva u kojem se poštuje vladavina prava, a ne volja jednog čoveka", kazao je Lazović.

Orlić bio je poslanik vladajuće SNS u Skupštini Srbije u više mandata, a od 2022. do 2024. i njen predsednik.

Teme