Web Analytics
Pavlović: Timskom igrom do pobede protiv Engleske - BetaRS

Pavlović: Timskom igrom do pobede protiv Engleske

Fudbal | Izvor: Beta | 13.06.2024 | access_time 16:20
Pavlović: Timskom igrom do pobede protiv Engleske
Srpski fudbaler Strahinja Pavlović rekao je danas da je njegova ekipa pokazala da može da igra dobro i da u predstojećoj utakmici sa Engleskom na Evropskom prvenstvu mora da igra timski i u napadu i u odbrani kako bi pobedila na startu takmičenja.

"O samom meču Engleskom, ne mogu da pričam o detaljima, dosta smo radili odvojeno, defanziva svoje, napadači svoj deo, radili smo na nekim greškama koje smo imali ranije, kao i na fizičkoj spremi. Imali smo više vremena da radimo nego pred Svetsko prvenstvo, odigrali i dve utakmice. Mi smo ekipa koja uvek igra za gol više, malo ofanzivnije, ali radilo se sada tokom treninga na svim segmentima. Jednostavno, ceo tim mora da se brani i da napada. To je ključ za pobedu", rekao je Pavlović na konferenciji za novinare u Augsburgu, preneo je FSS. 

Evropsko prvenstvo počinje u petak u Nemačkoj, a Srbija će u prvoj utakmici igrati u nedelju od 21 čas protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

"Nalazimo se u jakoj grupi, Engleska je veoma dobra reprezentacija, respekt svima i Sloveniji i Danskoj. Svi imao iste želje, znamo koliko je važna prva utakmica. Ove četiri godine smo pokazali da možemo da igramo dobro i za gol više, možda smo primali više golova nego što bi trebalo. Imali smo malo više problema u defanzivi, neke utakmice bismo pobedili da smo bili bolji u defanzivi, ali ako ponovimo mečeve iz ranijih kvalifikacija, možemo da napravimo nešto", naveo je Pavlović.

Govoreći o prvoj utakmici na turniru, Pavlović je rekao da je Engleska navikla da igra pod pritiskom, a da njegova ekipa poznaje protivnika.

"Neće biti lako, ali ćemo sve učiniti da damo sve od sebe. Da, najviša smo ekipa na prvenstvu, treba da koristimo to, može da nam bude jako oružje.
Englezi su opasni sa svih strana, moramo u nekim momentima utakmice da se spustimo dole i branimo svi zajedno. Treba da igramo naš fudbal, koliko god da su oni dobri, moramo da igramo i napadački. Trebaće nam sve u ovako važnom meču", naveo je on.

Upitan je i da li bi njegova ekipa napala Englesku od prvog minuta.

"Izašao bih gore, pokušao sa presingom. Imali smo prvi sastanak na kome nam je selektor predstavio kako razmišlja i šta očekuje, normalno je da svi razmišljamo kako da prođemo prvi krug. Dosta je pričao o timskom duhu, da smo mnogo puta pokazali da smo dobra ekipa, samo da imamo taj duh, da budemo tim", rekao je Pavlović.

"Veruje u nas, veruje u ovaj tim, veruje da možemo da prođemo grupu i nastavimo dalje. Sve ekipe imaju prednosti i mane, imaju ih i Englezi, kad je neko dobro organizovan može da ih iznenadi kao što je to uradio Island", naveo je Pavlović misleći na poraz Engleske od Islanda 0:1 u pripremnoj utakmici.

Teme