Web Analytics
Čadež: PKS spremna za saradnju sa novom Vladom Srbije - BetaRS

Čadež: PKS spremna za saradnju sa novom Vladom Srbije

Ekonomija | 14.06.2024 | access_time 20:10
Čadež: PKS spremna za saradnju sa novom Vladom Srbije
prt.scr

 Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da je ta privredna asocijacija spremna za saradnju sa novom Vladom Srbije i zahvalio na otvorenosti za dijalog sa privredom.

"Veoma nam je stalo da zajedno radimo jer tako ćemo najviše i da napravimo", poručio je Čadež na sedinci Skupštine PKS, kojoj je prisustvovao i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

Predsednik PKS rekao je da je jutros održana prva sednica Saveta za BDP i ocenio da je ovaj vid saradnje izuzetna prilika i da se razgovara o velikim poslovnim mogućnostima za privredu.

Kako je istakao, predloženo je pokretanje i drugih saveta, poput Saveta za digitalizaciju, resornih radnih grupa i radnih tela koja će se baviti konkretnim pitanjima privrede.

"Želimo da sa Vladom Srbije utvrdimo koje su to dodatne mere kada su u pitanju alati koje možemo da razvijemo, garantne šeme, podsticaji, mere podrške, kako bismo bili sposobni da radimo na velikim tržištima", rekao je on.

On je naveo da PKS kao ključne ekonomske izazove Srbije vidi borbu za održavanje konkurentnosti privrede, podršku domačim investitorima, digitalnu i zelenu transformaciju i nedostatak adekvatne radne snage i dostupnost izvora finasiranja.

Smatra da su šansa za privredu Srbije specijalizovana svetska izložba "EXPIO 2027", ali i otvaranje novih tržišta poput Kine, Egipta, UAE i drugih zemalja Azije i Afrike.

Čadež kao šanse vidi i primenu veštačke inteligencije, blokčejn tehnologiju, gejming industriju, kao i dalju integraciju regiona Zapadnog Balkana.

Na sednici Skupštine PKS usvojen je Izveštaj o radu za 2023. godinu i druge odluke važne za funkcionisanje jedinstvenog komorskog sistema.



CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

Teme