Web Analytics
Dalas pobedio Boston i ostao u finalu NBA lige - BetaRS

Dalas pobedio Boston i ostao u finalu NBA lige

Kosarka | Izvor: Beta | 15.06.2024 | access_time 08:20
Dalas pobedio Boston i ostao u finalu NBA lige
Košarkaši Dalasa smanjili su na 1:3 protiv Bostona u finalu NBA lige, pošto su jutros na svom terenu pobedili 122:84.

Dalas je predvodio Luka Dončić sa 29 poena, od kojih je 25 postigao u prvom poluvremenu, a imao je još pet skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Kajri Irving dodao je 21 poen i šest asistencija, Derek Lajvli 11 poena i 12 skokova, a Dante Egzum 10 poena.

Dalas je od početka vodio, posle prve četvrtine imao je 13 razlike, na poluvremenu 26, a u četvrtoj deonici i 48 poena prednosti. Posle treće deonice na teren su u obe ekipe ušli rezervni igrači.

U ekipi Bostona najefikasniji je bio Džejson Tejtum sa 15 poena uz pet skokova, Sem Hauzer postigao je 14 poena, Pejton Pričard 11 poena, a Džejlen Braun i Džru Holidej po 10 poena.

Seltiksi su prekinuli niz od 10 pobeda u plej-ofu i pretrpeli najteži poraz u finalima NBA lige. Prethodno, najteži poraz doživeli su 1984. godine protiv Los Anđeles Lejkersa 104:137.

Pobeda Dalasa od 38 poena razlike je treća najveća pobeda u jednoj finalnoj utakmici NBA lige, posle pobede Čikaga protiv Jute 96:54 (1998) i Bostona protiv Los Anđeles Lejkersa 131:92 (2008).

"Jednostavno je. Ne moramo da komplikujemo. Ovo nije operacija. Naša grupa je bila spremna da slavi i pokazali smo stav. Bili smo očajni. Moramo da nastavimo ovako da igramo. Oni pokušavaju da zatvore finale. Najteža stvar u ovoj ligi je 'zatvoriti vrata' kada imate grupu koja nema šta da izgubi. To ste sada videli", rekao je trener Dalasa Džejson Kid.

Bostonu je za titulu potrebna još jedna pobeda, a peta utakmica, u kojoj će biti domaćin, igra se u noći između ponedeljka i utorka.

Nijedan tim u istoriji NBA lige do sada nije uspeo da dobije seriju u plej-ofu posle zaostatka 0:3.

Teme