Web Analytics
Stojković: A zašto ne bismo napali Englesku - BetaRS

Stojković: A zašto ne bismo napali Englesku

Fudbal | Izvor: Beta | 15.06.2024 | access_time 18:35
Stojković: A zašto ne bismo napali Englesku
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da je njegova ekipa spremna za utakmicu sa "šampionskom" Engleskom na početku Evropskog prvenstva i da ne vidi zbog čega srpski tim ne bi mogao da igra napadački protiv favorizovanog rivala.

"Startujemo protiv jednog od favorita, ali radili smo mnogo da se pripremimo najbolje što možemo. Mislim da je ekipa spremna za izazov. Učinili smo sve da igrači obave sve treninge na najvišem nuvou i verujem da i oni jedva čekaju da utakmica počne. Uveren sam da smo u fizičkom i taktičkom smislu spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska", rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Gelzenkirhenu.

Fudbaleri Srbije igraju u nedelju od 21 čas protiv Engleske u Gelzenkirhenu, utakmicu prvog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Stojković je rekao da je imao sreće da kao igrač učestvuje na evropskim i svetskim prvenstvima, a sada i kao trener i da je to veliko isustvo.

"Turnir kakvo je Evropsko prvenstvo zahteva maksimalnu koncentraciju u svakoj utakmici, da pokažete kvalitet koji mora da bude maksimalan. Ne bih pravio razliku u prvoj, drugoj ili trećoj utakmici, svaka je od izuzetne važnosti", naveo je Stojković.

Upitan o igračkom kadru, Stojković je odgovorio: "Sve je ok".

Na pitanje o startnoj postavi i da li će Srbija igrati sa dva napadača, selektor je odgovorio: "A što ih ne bismo napali, ne razumem".

"Mislim da će biti otvorena utakmica. Poštujemo neke stvari, a pre svega poštujemo sebe. Učinićemo sve da utakmicu privedemo kraju kako mi želimo, bez obzira na igračku moć Engleza i kvalitet koji imaju. Sigurno je da Srbija neće biti tim koji će čekati i gledati kako Engleska igra, naprotiv. Trudićemo se da stvorimo što više problema. Znam tim 99,9 odsto, bilo bi jako loše da ga ne znam. Znam moj tim, a znam i engleski i ako vam kažem neću pogrešiti", naveo je Stojković.

Teme