Web Analytics
Tek trećina birača na biralištima do 18 časova na ponovljenim izborima u Nišu - BetaRS

Tek trećina birača na biralištima do 18 časova na ponovljenim izborima u Nišu

Politika | 16.06.2024 | access_time 10:45
Tek trećina birača na biralištima do 18 časova na ponovljenim izborima u Nišu
Foto: Beta/Saša Đorđević

Na ponovljenim izborima za odbornike niške skupštine opštine Medijana na biračkom mestu broj 14 u osnovnoj školi "Ćele kula" do 18 časova glasalo je 32,93 odsto birača, a na biračkom mestu broj 16 u Vatrogasnom domu izlaznost do 18 časova bila je 31,60 odsto, saznaje agencija Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Izlaznost na ponovljenim izborima značajno je manja u odnosu na izlaznost koja je zabeležena 2. juna, jer je tog dana svoje biračko pravio iskoristio 41,57 odsto birača.

Prema podacima OIK pravo glasa na biračkom mestu broj 14 ima 1.749 građana Niša, a na biračkom mestu broj 16 u birački spisak upisano je 1.715 građana.

Građani mogu da se opredele između koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, grupe građana "Dr Dragan Milić", koalicije "Biramo Niš", koalicije "Ujedinjeni Nada za Niš" i koalicije grupe građana "Niš, naš grad" i pokreta "Novo lice Srbije".

Rezultati izbora održanih 2. juna poništeni su na dva pomenuta biračka mesta u opštini Medijana jer glasači koji su glasali van biračkog mesta nisu koristili formulare koji su propisani zakonom, niti su ti listići imali markice koje treba da garantuju zaštićenost podataka. 

Teme