Web Analytics
Sutra u Srbiji promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom - BetaRS

Sutra u Srbiji promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom

Hronika | 16.06.2024 | access_time 12:30
Sutra u Srbiji promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom
Foto: Beta/Dragan Gojić
U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a u zapadnim, centralnim i južnim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti i sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom.

Vetar slab, severni i severozapadni, najniža temperatura od 15 stepeni do 20 a najviša od 30 do 33 stepena.

U Beogradu sutra promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a prepodne i sredinom dana na širem području grada uz mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuska.

Vetar slab, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 18 stepeni do 20 a najviša oko 31 stepen. 

U sledećih sedam dana u Srbiji pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 31 do 35 stepeni, a od srede 19. juna dnevni maksimumi će biti i iznad 35 stepeni.

U urbanim sredinama predviđaju se tropske noći. Od nedelje, 23. juna očekuje se manji pad temperature i uz promenljivu oblačnost nestabilno vreme sa uslovima za lokalne pljuskove sa grmljavinom.

U Beogradu će sledeće sedmice biti pretežno sunčano i veoma toplo, u utorak 18. juna sa maksimalnom temperaturom oko 34 stepena a od srede, 19. juna u intervalu od 35 stepena do 37.

Očekuju se i tropske noći. Od nedelje, 23. juna očekuje se manji pad temperature i uz promenljivu oblačnost nestabilno vreme sa uslovima za lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Sutra, 17. juna će biti relativno povoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima. Mogući su reumatski bolovi kao meteoropatske reakcije.

Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Teme