Web Analytics
Brnabić: Vlast osuđuje napade na prosvetare, opozicija ih koristi za političku borbu - BetaRS

Brnabić: Vlast osuđuje napade na prosvetare, opozicija ih koristi za političku borbu

Politika | 17.06.2024 | access_time 09:50
Brnabić: Vlast osuđuje napade na prosvetare, opozicija ih koristi za političku borbu
Foto: Beta/Milan Ilić
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom više napada na prosvetne radnike koji su se dogodili prethodne nedelje, da je "uvek vlast bila ta koja osuđuje nasilje", a da opozicija koristi te incidente za "političku borbu".

Brnabić je za televiziju Hepi rekla da opozicione stranke napade na prosvetne radnike "koriste za napade na porodicu Aleksandra Vučića", za šta je kao primer navela predsednika Demokratske stranke (DS) Zorana Lutovca.

"Najoštrije osuđujem svaki vid nasilja prema bilo kome, posebno prema prosvetnim radnicima. Mislim da kao društvo treba da se okupimo i da je to jedna od stvari gde ne treba da bude umešana politika. Kada (opozicione stranke) koristite nasilje za političko promovisanje, onda to relativizuje nasilje i nasilnike", rekla je Brnabić.

Brnabić je kazala da su oni iz opozicije koji su "deklarativno protiv nasilja, u stvari najveći nasilnici u ovom društvu i promovišu nasilje", među kojima je kao primer navela predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.

Ona je kazala da "poziva institucije da se obračunaju protiv svake vrste nasilja i nasilnika", a da oni koji kritikuju vlast zbog incidenata prema prosvetnim radnicima treba da uzmu u obzir "kako su institucije reagovale", odnosno da je ženi koja je napala nastavnicu u školi u Beogradu određen pritvor.

Teme