Web Analytics
Grbović (PSG): Volja građana na Starom gradu je jasna, da SNS više ne bude na vlasti - BetaRS

Grbović (PSG): Volja građana na Starom gradu je jasna, da SNS više ne bude na vlasti

Politika | 17.06.2024 | access_time 12:15
Grbović (PSG): Volja građana na Starom gradu je jasna, da SNS više ne bude na vlasti
Foto: Beta/Milan Ilić
Građani su na izborima u opštini Stari grad jasno rekli da ne žele Srpsku naprednu stranku (SNS) više na vlasti i njihova volja mora da se poštuje, izjavio je danas predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović.

Kako je saopšteno iz PSG, Grbović je za televiziju N1 rekao da o platformi upravljanja opštinom može da se razgovara još 20 dana, ali da je "vrlo jednostavno pitanje na koje može da se odgovori odmah" - da li će opozicione liste "Biramo Stari grad" i "Čuvari Starog grada" formirati vlast i razvlastiti SNS.

"Na to pitanje Marko Bastać može već danas da odgovori, a onda ćemo naravno raditi na planu po kom će opština funkcionisati u naredne četiri godine", rekao je Grbović.

On je kazao da "danas više ne postoji nijedna velika opština u kojoj SNS može da radi šta želi, bez određenog opozicionog otpora", kao i da je to "značajan kapital i parametar za buduće izbore".

"Ovi izbori su pokazali da je SNS pobediv i da taj sistem ima manjkavosti, ali i da ima sposobnost da se brzo regeneriše, glavni parametar uspeha ovih izbora je povratak političkih predstavnika u lokalne skupštine i povratak političkog života koji je SNS potpuno razorio", istakao je Grbović.

Grbović je napomenuo da "sistem iz godine u godinu ostvaruje sve slabije rezultate, a da opozicija iz svakog ciklusa izlazi sve jača", kao i da je važno da "fokus centra odgovornosti ne prebacujemo na opoziciju već na sistem koji je rasadnik nepravde i nefunkcionisanja".

Govoreći o sveprisutnom nasilju u društvu i slučajevima nasilja u školama Grbović je naglasio da je nasilje prisutno u svakoj pori društva poslednjih 30 godina, i da je zadatak opozicije "da na svetlo vrati te teme i da ne budu zamaskirane".

"Opozicija ima ne tako mali kapital, značajnu šansu i moć da utiče na značajan deo javnog mnjenja, time što će u prvi plan gurati teme od javnog značaja, tema prosvete i statusnog i materijalnog položaja nastavnika je od izuzetnog značaja, i tom temom se PSG bavi godinama", zaključio je Grbović.

Teme