Web Analytics
Novi DSS protiv festivala 'Mirdita, dobar dan' u Beogradu - BetaRS

Novi DSS protiv festivala 'Mirdita, dobar dan' u Beogradu

Politika | 17.06.2024 | access_time 15:25
Novi DSS protiv festivala 'Mirdita, dobar dan' u Beogradu
Foto: Beta/Milos Miskov

Predsednik Nove Demorkatske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović je kazao da ta stranka "uvek ima" negativan stav o festivalu "Mirdita, dobar dan" u Beogradu jer, kako je ocenio, "pod plaštom kulture služi promociji kosovske nezavisnosti".

Taj festival će ove godine biti od 27. do 29. juna, saopštila je ranije Inicijativa mladih za ljudska prava koja je jedan od organizatora uz Građanske inicijative i kosovsku organizaciju Integra.

Jovanović je novinarima u Beogradu rekao da se stranka Novi DSS i ranije protivila održavanju tog festivala: "Uvek imamo negativan stav".

Kako je kazao, tim festivalom se "pod plaštom kulture promoviše secesioniizam Kosova" što je "neprihvatljivo i apsolutno smo protiv toga" jer je "Kosovo i Metohija deo Srbije, a toga kod njih (na festivalu) nema".

Taj Festival predstavlja spoj umetnosti i savremene kulturne scene, uz pokretanje važnih pitanja prošlosti i budućnosti u izazovnim vremenima za odnose Srbije i Kosova.

 

Novi DSS: U septembru poziv građanima na akcije protv beogradskih vlasti

Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) je danas saopštila da se protivi prodaji stare zgrade Generaštaba, Beogradskog sajma i stare Šećerane i najavila, za septembar, da će pozvati građane na akcije protiv takvog delovanja.

Predsednik Nove DSS Miloš Jovanović je na konferenciji za novinare, ispred u bombardovanju 1999. srušene zgrade Generalštaba, kazao da Beograd nema legitimnu vlast", posle svega što se dešavalo u junu i decembru na izborima.

"Od septembra ćemo pozivati građane na jedan broj akcija", kazao je Jovanović, te dodao da će u narednom periodu biti definisano o kakvim će se akcijama konkretno raditi.

Kako je kazao, to će negde biti protest, negde performans, a negde blokada ulice...

Predstavnici te stranke prethodno su kritikovali beogradsku vlast zbog najava prodaje zgrade Generalšaba, beogradskog sajma i stare Šećerane te ih pozvali da odustanu od toga.

Uporedil su učinak Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), od kada rukovode Beogradom, sa "putovanjem voza kome je svaka stanica bila pogrešna". 

Predsednik beogradskog Odbora Nove DSS Filip Blagojević optužio je vlast da želi Beograd koji je u njihovom i interesu investitora.

 

Ceo video materijal dostupan OVDE.

Teme