Web Analytics
Doktor Milić: Očekujem da SNS prizna poraz u Nišu - BetaRS

Doktor Milić: Očekujem da SNS prizna poraz u Nišu

Politika | 17.06.2024 | access_time 20:25
Doktor Milić: Očekujem da SNS prizna poraz u Nišu
Foto: Beta/Saša Đorđević

Nosilac liste "Grupa građana Doktor Dragan Milić" rekao je da će prvi potez nove vlasti u niškoj opštini Medijana biti racionalizacija i ukidanje radnih mesta koja su služila samo za zapošljavanje partijskih kadrova, a kada je reč o celom gradu, očekuje da Srpska napredna stranka (SNS) prizna poraz.

Milić je televiziji Nova S rekao da će novu vlast činiti četiri opozicione liste koje su zajedno osvojile više od 62 odsto glasova i da će oni prvo sprovesti racionalizaciju, smanjiti veliki broj funkcionerskih mesta, a novac od uštede usmeriti ka najugroženijoj populaciji.

Kao primer je naveo da u opštini Medijana postoje neke kancelarije sa sedam koordinatora, oni primaju paušal po 20 000 dinara mesečno, što je oko 1,7 miliona godišnje, pa će samo ukidanje tih mesta biti velika ušteda, a takvih kako je rekao "besmislenih" radnih mesta ima još.

Kada je reč o vlasti u celom gradu Nišu, Milić je rekao da ne strahuje od poraza, jer je opozicija pobedila sa 3.332 glasa više.

"Ja čestitiam SNS-u na dobrom rezultatu u Medijani, osvojili su više od 37 posto, velika grupa građana je glasala za njih, a četiri opozicione liste imaju 62 posto i mi očekujemo da na isti način građani potvrde volju i na ponovljenom glasanju u gradu u narednih nekoliko nedelja. Na mestima 10 i 18 dokazano je falsifikovanje i teško kršenje procedure i na ta dva mesta izbori treba da se ponove, narod će reći svoje, kakvi god bili rezultati. Ako SNS ima većinu mi ćemo čestiti i očekujemo to i od njih", rekao je Milić.

On je ponovio da veruje u "viteštvo" vlasti koja je pobedila u svim gradovima, a u Nišu nije i to treba da prizna.

Istakao je i ne očekuje ponavljanje izbora u celom Nišu, jer kako kaže "nema vremena da se 37 puta organizuju izbori dok neko ne bude zadovoljan rezultatom", odnosno da ako vlast poništava izbore i čeka da pobedi, onda izbore ne treba ni organizovati.

Teme