Web Analytics
Brnabić sa ambasadorom Francuske o formiranju radne grupe za primenu preporuka ODIHR - BetaRS

Brnabić sa ambasadorom Francuske o formiranju radne grupe za primenu preporuka ODIHR

Politika | 18.06.2024 | access_time 13:15
Brnabić sa ambasadorom Francuske o formiranju radne grupe za primenu preporuka ODIHR
Foto:Beta/Milan Ilić
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Francuske Pjerom Košarom o pokretanju političkog dijaloga radi unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije, kao i formiranju radne grupe koja treba da radi na implementaciji preporuka ODIHR.

Istakli su značaj aktivnog učešća organizacija civilnog društva u procesu unapređenja izbornog procesa.

Razgovarali su i o intenziviranju parlamentarne saradnje u narednom periodu i formiranju Grupe prijateljstva, kako bi dodatno osnažili politički dijalog i doprineli boljem razumevanju i saradnji u različitim oblastima, saopšteno je iz Skupštine Srbije.Brnabić je istakla da bilateralni odnosi beleže izuzetan nivo zahvaljujući uspešnom strateškom partnerstvu, koje ove godine beleži 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Francuske.

Zahvalila je na podršci Francuske za izbor Srbije za predsedavajuću Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju (GPAI) za 2025. godinu.

Ambasador Košar je još jednom naglasio posvećenost Francuske daljem jačanju odnosa sa Srbijom, ističući da će nastaviti da podržava Srbiju na njenom evropskom putu.

Naglasio je važnost nastavka dijaloga i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, te izrazio uverenje da će saradnja između dve zemlje nastaviti da se razvija na obostranu korist, navodi se u saopštenju.

Teme