Web Analytics
Milenković: Protiv Slovenije će biti teže nego protiv Engleske - BetaRS

Milenković: Protiv Slovenije će biti teže nego protiv Engleske

Fudbal | Izvor: Beta | 18.06.2024 | access_time 15:20
Milenković: Protiv Slovenije će biti teže nego protiv Engleske
Fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Milenković rekao je danas da očekuje da će naredna utakmica na Evropskom prvenstvu protiv Slovenije biti još teža nego protiv Engleske.

"Slovenija je dobra ekipa sa odličnim pojedincima, dugo vremena igraju zajedno. Moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti i teža nego protiv Engleske. Englezi su bili favoriti protiv nas, pa je u tom smislu bilo lakše igrati, a ovde je imperativ pobeda", rekao je Milenković na konferenciji za novinare u Augsburgu.

"Moramo da se spremimo na najbolji moguć način i da iskoristimo naše vrline i njihove mane. Imamo iskustvo iz Rusije i Katara i to iskustvo možemo i moramo da iskoristimo u narednom meču", dodao je on.

Fudbalska reprezentacija Srbije je takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj počela minimalnim porazom od Engleske, dok će u drugom kolu Grupe C igrati protiv Slovenije.

Novinari su se više puta vraćali upravo na taj meč protiv Engleske i duel Milenkovića sa Harijem Kejnom.

"Sigurno da je bio veliki izazov igrati protiv napadača koji je postigao više od 50 golova u sezoni. Ali, ne bih o individualnim stvarima, treba da se koncentrišamo na to kako smo odigrali timski. Drago mi je što je odbrana bila na zadatku uprkos tom primljenom golu", rekao je Milenković.

"Pokazali smo hrabrost, požrtvovanje, ambiciju. Mislim da smo na dostojan način predstavljali reprezentaciju protiv Engleske", dodao je on.

On je, ipak, istakao, da ekipa sada treba da se fokusira na meč protiv Slovenije.

"Slovenija ima sjajne pojedince poput Šeška, ali ako budemo igrali kao tim sa mnogo požrtvovanja, trčanja, sa mnogo koncentracije daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kojeg napadača", rekao je Milenković.

On je kazao da je Slovenija opasna iz kontranapada i da će zato morati da se brane zajedno, kao tim. Dodao je i da veruje da će ta utakmica biti drugačija u odnosu na meč sa Engleskom, "što taktički što u smislu mentalne pripreme".

Milenković je rekao da su on i saigrači bili ljuti zbog rezultata protiv Engleske, ali da su zadovoljni igrom.

"Na krilima te dobre igre treba da nastavimo i da protiv Slovenije pružimo još bolju partiju jer će to biti jedna od ključnih utakmica u borbi za prolaz dalje", rekao je on.

Naveo da i da će biti veoma bitno da Srbija od prvog minuta nametne svoj stil igre.

"Da učinimo sve što je do nas da odvedemo utakmicu na našu vodenicu i da iskoristimo sve naše vrline a njihove mane", rekao je Milenković.

Novinari su upitali Milenkovića i kako bi reagovao da ga selektor Stojković ostavi na klupi.

"Fudbal je kolektivan sport, svi smo na istom zadatku. To je odluka selektora i to treba poštovati, kao i što svaki igrač reprezentacije poštuje tu odluku", rekao je Milenković i istakao da je atmosfera u ekipi sjajna.

Utakmica Srbija - Slovenija na programu je u četvrtak od 15.00 u Minhenu.

Teme